Όταν το 2011 η Samsung παρουσίασε το πρώτο smartphone της συγκεκριμένης σειράς, πολλοί ήταν εκείνοι που το αντιμετώπισαν με έκπληξη και αρνητικό τρόπο: πολύ μεγάλο, πολύ άβολο, πολύ αντιαισθητικό.

Παρά ταύτα το πρώτο Galaxy Note, με οθόνη 5,3 ιντσών -τεράστια για την εποχή- έγινε μεγάλη εμπορική επιτύχια και ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία των phablets, δηλαδή, των τηλεφώνων με μέγεθος μεταξύ smartphone και tablet.

Βαίνε προς κατάργηση

Από το 2011 ως σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει: πλέον ακόμα και σε απλά smartphones οι οθόνες προσεγγίζουν τις 7 ίντσες, η κατηγορία phablet σχεδόν δεν υφίσταται και η Samsung φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει τη σειρά των Galaxy Note από την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, ο κορεατικός κολοσσός της τεχνολογίας προβληματίζεται από την απότομη μείωση στις πωλήσεις των πιο ακριβών συσκευών της, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Δύο premium σειρές

Η Samsung σήμερα προσφέρει δύο σειρές κινητών υψηλής (premium) κατηγορίας, τα Galaxy S και τα Galaxy Note και φαίνεται ότι προσανατολίζεται να καταργήσει τη δεύτερη, προκειμένου να μειώσει το κόστος και να στοχεύσει καλύτερα στο αγοραστικό κοινό.

Το ρεπορτάζ, μάλιστα, αναφέρει ότι ο στύλος που περιλαμβάνεται στα Galaxy Note και χρησιμεύει για σημειώσεις αναμένεται να ενσωματωθεί στη νέα σειρά Galaxy S21 που θα παρουσιαστεί στο α’ εξάμηνο του 2021, ενώ δεν υπάρχουν σχέδια για Note 21.

Μείωση των πωλήσεων

Πηγή που επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι οι προσπάθειες της Samsung στο κομμάτι των flagship smartphones θα επικεντρωθούν από τούδε στη σειρά Galaxy S και στις συσκευές με αναδιπλούμενη οθόνη.

Σημειώνεται ότι το Galaxy Note 7 είχε υπάρξει σχεδόν καταστροφικό για την εταιρεία, καθώς ένα κατασκευαστικό πρόβλημα προκαλούσε υπερθέρμανση στις μπαταρίες και οι συσκευές αυτοαναφλέγονταν, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την κυκλοφορία.

Αναλυτής που μίλησε στο Reuters ανέφερε ότι το τρέχον Galaxy Note 20 αναμένεται να πουλήσει μόλις οκτώ εκατομμύρια κομμάτια φέτος, ενώ η σειρά Galaxy S20 θα φθάσει σε πωλήσεις τα 30 εκατομμύρια κομμάτια.

Πηγή: economico.gr