Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αποτυχία του Πούτιν να έχει μια

Την έντονη ανησυχία των δυτικών δυνάμεων φαίνεται ότι προκαλεί η τακτική του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τα μηνύματα που έρχονται από το Παρίσι και την Ουάσινγκτον να μην αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

«Μακρύς και δύσκολος ο πόλεμος»

Έτσι, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Yβ Λεντριάν ανέφερε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι μακρύς και δύσκολος» και «θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετά χρόνια». Αυτό οφείλεται, όπως εξήγησε, στο ότι ο Πούτιν έκανε πολλά «στρατηγικά λάθη».

«Πρώτα απ’ όλα πίστευε ότι η Ουκρανία θα έπεφτε αμέσως», είπε ο Λεντριάν, μετά πίστευε ότι «η Ευρώπη θα είναι εύθραυστη στην αντίδρασή της, ενώ συνέβη το αντίθετο», στη συνέχεια «υποτίμησε την Ατλαντική Συμμαχία» και τέλος «υπερεκτίμησε τη δύναμη του στρατού του».

«Η Ρωσία τώρα μας εκφοβίζει», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός, επισημαίνοντας πως ο Πούτιν δεν αντιλαμβάνεται ότι «πρέπει απλώς να αποσυρθεί» και ότι η απειλή πυρηνικής κλιμάκωσης είναι ακατάλληλη.

Φόβοι για την Υπερδνειστερία

Εν τω μεταξύ, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, Άβριλ Χέινς, σημείωσε ότι ο Πούτιν φέρεται να προετοιμάζεται για μια μακρά σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς μια ρωσική νίκη στο Ντονμπάς στα ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας μπορεί να μην τερματίσει τον πόλεμο.

«Εκτιμούμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προετοιμάζεται για έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του οποίου εξακολουθεί να σκοπεύει να επιτύχει στόχους πέρα από το Ντονμπάς», είπε η Χέινς στους νομοθέτες προσθέτοντας συγκεκριμένα πως ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να μεταφέρει τον πόλεμο στην Υπερδνειστερία.

Παράλληλα, σε αντίστοιχη «γραμμή» με τον Λεντριάν, η Χέινς σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος υπολόγιζε ότι η αποφασιστικότητα της Δύσης θα αποδυναμωνόταν με την πάροδο του χρόνου, κάτι που, όμως, δεν συμβαίνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr