Γιώργος Γεραπετρίτης: Σήμερα θα συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, στον απόηχο της τραγωδίας στα Τέμπη, ανέλαβε και επίσημα ο Γιώργος Γεραπετρίτης από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος δήλωσε χτες την παραίτησή του.

Κατά τη σεμνή τελετή παράδοσης-παραλαβής, ο υπουργός Επικρατείας και νέος υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι αναλαμβάνει τη θέση με ειδική εντολή από τον πρωθυπουργό, με στόχο τη διεκπεραίωση των εξής τριών στόχων:

  1. Να διερευνηθούν οι λόγοι που φτάσαμε να θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας θα είναι ενδελεχής και διαφανής. Σήμερα θα συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων ad hoc η οποία θα μελετήσει τα συστημικά αίτια που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
  2. Να διασφαλιστούν οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών.
  3. Να αποκατασταθεί η ασφάλεια στις μεταφορές.

Βιώνουμε μέρες πραγματικά μαύρες για τη χώρα

«Βιώνουμε μέρες πραγματικά μαύρες για τη χώρα, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Όλοι είμαστε συντετριμμένοι», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, «κάνοντας μια συνολική αυτοκριτική για το σύστημα και την Πολιτεία».

Όπως είπε, «αυτό το δύσκολο και στενόχωρο έργο θα φτάσει μέχρι τέλους, θα διερευνηθούν όλα και θα τεθούν υπόψη των Ελλήνων πολιτών».

O νέος υπουργός Μεταφορών ευχαρίστησε τον προκάτοχό του για το πολιτικό του υπόδειγμα και την ευθιξία που έδειξε με την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που συντρέχει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τέλος, ο Γιώργος Γεραπετρίτης διευκρίνισε ότι την καθημερινή διαχείριση του υπουργείου θα την αναλάβουν οι υπάρχοντες υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς.

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στις ζωές που χάθηκαν

Προηγουμένως, ο απερχόμενος υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής δήλωσε ότι «η πατρίδα βιώνει εθνική τραγωδία, τίποτα δεν έχει σημασία μπροστά στις ζωές που χάθηκαν», διαβεβαιώνοντας ότι όλα θα ερευνηθούν.

Ο ίδιος προτίμησε να μην κάνει απολογισμό του έργου του σε αυτή την ημέρα πένθους, ενώ εξήρε τον κ. Γεραπετρίτη.

«Το ότι στη θέση του υπουργού τοποθετείται ένας άξιος επιστήμονας, όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι η έρευνα θα είναι ενδελεχής και τα αίτια του δυστυχήματος θα εντοπιστούν με ακρίβεια» συμπλήρωσε ο απερχόμενος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Κλείνοντας, ο κ. Καραμανλής ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στον κ. Γεραπετρίτη, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους στο υπουργείο Μεταφορών, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «για την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει» και εξέφρασε για άλλη μια φορά «τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και τις πιο θερμές ευχές στους τραυματίες που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr