Βαλυράκης ιατροδικαστική

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που οδήγησαν σε πνιγμό είναι τα αίτια του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, όπως έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση. Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλoγριάς εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού που, κατά την πιο πιθανή εκδοχή, προκλήθηκαν από την προπέλα του σκάφους.

Ο ιατροδικαστής αναφέρει επίσης στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα.

Επεσε στο νερό και τον χτύπησε η προπέλα

Όπως όλα δείχνουν ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο, ή από άλλο λόγο, να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στο λαιμό.

Ο  Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας.

Νωρίτερα, είχε εντοπιστεί το φουσκωτό σκάφος του προσαραγμένο κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι. Η μηχανή του σκάφους δούλευε κανονικά, ενώ στο εσωτερικό του φουσκωτού βρίσκονταν δύο ψαροντούφεκα.

Το σκάφος  που χρησιμοποιούσε εντοπίστηκε απέναντι από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χειριστήριο ήταν σε θέση «πρόσω» ενώ λιμενικοί εξετάζουν μαρτυρίες, βάσει των οποίων πολίτες είδαν το σκάφος ακυβέρνητο να κάνει στροφές στο ίδιο σημείο. Οταν πλησίασαν στον χώρο όπου είχε προσαράξει, η προπέλα δεν λειτουργούσε και εξετάζεται το ενδεχόμενο να κτύπησε κάπου και έτσι να σταμάτησε.

Γνώριζε καλά την περιοχή

Κάτοικοι της περιοχής έλεγαν πως ο Σήφης Βαλυράκης γνώριζε πολύ καλά το σημείο που συνήθιζε να πηγαίνει για ψαροντούφεκο. Ηταν μια αγαπημένη του συνήθεια όταν βρισκόταν στην εξοχική κατοικία του στην Ερέτρια.

Από τα ως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι λιμενικοί δεν προκύπτει εμπλοκή δεύτερου σκάφους στο δυστύχημα.

Η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη θα γίνει αύριο από το κοιμητήρια Παπάγου.

Πηγή: economico.gr