λεωφόρος Κύμης

Ένα μεγάλο project αστικών παρεμβάσεων, με δύο στρατηγικής σημασίας έργα στο επίκεντρό του, βάζει στην πρώτη γραμμή του επόμενου διαστήματος η κυβέρνηση σε ένα εγχείρημα που έχει δυναμική να αλλάξει καίρια την κυκλοφοριακή όψη της Αθήνας.

H Aττική Οδός “πάει” Λαύριο και Ραφήνα

Το ένα από αυτά τα δύο έργα είναι οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Είναι παλιά ιδέα, λλά ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, δηλώνει ότι πλέον το έργο θα «τροχιοδρομήσει».

Με βάση το masterplan, ταυτόχρονα με την επέκταση της Αττικής Οδού, στα δύο λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου θα προχωρήσουν παράλληλες σιδηροδρομικές συνδέσεις.

«Ουσιαστικά, θα επεκτείνουμε τον προαστιακό της Αττικής, ώστε να αναβαθμίσουμε και τα δύο λιμάνια, και του Λαυρίου και της Ραφήνας, να εξυπηρετείται ο κόσμος», δήλωσε ο κ. Καραγιάννης στον Σκάι. Μάλιστα, όπως είπε, στο master plan του λιμανιού της Ραφήνας υπάρχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά: «Πρώτον, η σιδηροδρομική σύνδεση θα είναι υπόγεια. Θα βγαίνουμε κοντά στο λιμάνι, όπου θα κάνουμε έναν μικρό σταθμό, για τους χρήστες του λιμανιού. Υπάρχει χάραξη, υπάρχει διαβούλευση με τους δήμους της περιοχής και υπάρχει η πρόθεση να γίνει!»,.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το όλο σχέδιο θα «κλειδώσει» το 2022.  «Το 2022 θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε τι ακριβώς θα κάνουμε με τις επεκτάσεις της Αττική Οδού», τόνισε ο γενικός γραμματέας Υποδομών.

Η επέκταση της λεωφόρου Κύμης

Αρκετά νωρίτερα όμως, όπως δεσμεύτηκε ο ίδιος, θα μπει σε τροχιά το έτερο σημαντικό έργο, εκείνο της επέκτασης της λεωφόρου Κύμης έως την εθνική οδό.

Η επέκταση θα γίνει με την μεγαλύτερη υπόγεια αστική σήραγγα, μήκους 2,1 χιλιομέτρων, ώστε όπως είπε ο γενικός γραμματέας Υποδομών, ώστε να αποσυμφορηθεί ο κόμβος της Μεταμόρφωσης και η έξοδος της Αττικής Οδού προς τη Λαμία και τον Πειραιά».

Ο κ. Καραγιάννης εξήγησε ότι «το έργο της Λεωφόρου Κύμης είναι συνολικού μήκους 3,8 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 370 εκατομμυρίων», και θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του 2021.

«Εκτιμούμε ότι πάνω από 30.000 οχήματα θα περνούν από αυτόν τον δρόμο, ενώ έχουν προβλεφθεί και έργα ανάπλασης και πρασίνου περίπου 30 στρεμμάτων, σε συνδυασμό με τα αντιπλημμυρικά έργα», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr