Κισάντ Σιούελ

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, όρισε την Κισάντ Σιούελ, μία αστυνομικό του Λονγκ Άιλαντ, ως την επόμενη επίτροπο της αστυνομίας της πόλης, καθιστώντας την την πρώτη γυναίκα που ηγείται της μεγαλύτερης αστυνομικής δύναμης των ΗΠΑ.

O Ανταμς ο οποίος διετέλεσε ο ίδιος στο παρελθόν αρχηγός αστυνομικού τμήματος, παρουσίασε την Σιούελ σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη στο Κουίνς και έκανε ιδιαίτερη μνεία στο τελευταίο στεγανό που σπάει:

Είναι η κατάλληλη γυναίκα για τη δουλειά

«Είναι η κατάλληλη γυναίκα για τη δουλειά. Κουβαλά σε όλη της την καριέρα μια βαριοπούλα με την οποία συνέτρριψε κάθε γυάλινο τοίχο που συναντούσε στην πορεία της. Σήμερα, συνετρίβη και καταστράφηκε ο τελευταίος που είχαμε στη Νέα Υόρκη».

Η Σιούελ, η οποία υπηρετεί ως αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας Nassau, θα είναι το τρίτο μαύρο άτομο που θα υπηρετήσει ως επίτροπος του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης. Η 49χρονη θα αντικαταστήσει τον Ντέρμοτ Σέι, ο οποίος αποσύρεται από το NYPD μετά από 30 χρόνια, έχοντας διετελέσει τα δύο τελευταία ως επίτροπος. Θα ξεκινήσει τα νέα της καθήκοντα όταν ο Άνταμς αναλάβει τα δικά του του την 1η Ιανουαρίου.

Ο Άνταμς είχε υποσχεθεί στην προεκλογική του εκστρατεία ότι θα διόριζε μια γυναίκα ως επίτροπο. Επαίνεσε τη Σιούελ για τη «συναισθηματική της νοημοσύνη», περιγράφοντάς την ως «ήρεμη, συγκεντρωμένη, με αυτοπεποίθηση» και ως κάποια που είχε ανέβει σκαλί σκαλί την ιεραρχία.

Δεκαετίες χωρίς παρουσία έγχρωμου 

Σημειώνεται πως έχουν περάσει δεκαετίες από τότε που ένας μαύρος διηύθυνε το NYPD, με τον Μπέντζαμιν Ουάρντ και τον Λι Μπράουν, που υπηρέτησαν τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, πριν από την Σιούελ. Θα κληρονομήσει ένα αστυνομικό τμήμα που δυσκολεύεται να διατηρήσει την εγκληματικότητα σε χαμηλά επίπεδα.

«Έχω υπόψη μου τον ιστορικό χαρακτήρα αυτής της ανακοίνωσης ως η πρώτη γυναίκα και μόνο η τρίτη μαύρη που ηγείται του NYPD στα 176 χρόνια ιστορίας του. Φέρνω μια διαφορετική προοπτική και δεσμεύομαι, όπως έκανε ο εκλεγμένος δήμαρχος Άνταμς, να προωθήσω τις γυναίκες και τους έγχρωμους ανθρώπους σε ηγετικές θέσεις», ενώ πρόσθεσε ότι θα επικεντρωθεί στα βίαια εγκλήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στα εγκλήματα με όπλα.

Μεταξύ των περίπου 35.000 ένστολων μελών του τμήματος, περίπου το 45% είναι λευκοί, το 30% είναι Ισπανόφωνοι, το 15% είναι μαύροι και το 10% είναι Ασιάτες.

Η Σιούελ ξεκίνησε την αστυνομική της καριέρα ως αξιωματικός περιπολίας το 1997 και ανέβηκε στις τάξεις για να γίνει αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας Nassau το 2020.

Πηγή: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr