κορονοϊός Βρετανία

Νέο συναγερμό και νέα αγωνία στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα προκαλεί έρευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ, που δείχνει ότι ένας στους οκτώ ασθενείς την Βρετανία που αρχικά ανέρρωσε από τον κορονοϊό πέθανε μέσα στις επόμενες 140 ημέρες.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το ένα τρίτο των ασθενών που έχουν αναρρώσει από Covid επιστρέφουν μέσα σε διάστημα πέντε μηνών ξανά στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail που δημοσίευσε τη έρευνα, οι επιστήμονες του Λέστερ διαπίστωσαν ότι από τα 47.780 κρούσματα κορονοϊού που έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο κατά το πρώτο πανδημικό κύμα, το 29,4% επέστρεψε στην κλινική μέσα σε 140 μέρες, και το 12,3% άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.

Για τον επικεφαλής της έρευνας, Κάμλες Κάντι, πρόκειται για τη «μεγαλύτερη μελέτη των ασθενών που έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομείο, μετά την εισαγωγή τους με Covid».

«Οι άνθρωποι φαίνεται πως πηγαίνουν σπίτι, εμφανίζουν μακροχρόνια συμπτώματα, επιστρέφουν και πεθαίνουν. Βλέπουμε πως το 30% επιστρέφουν στο νοσοκομείο, αυτοί είναι πολλοί άνθρωποι, οι αριθμοί είναι πολύ μεγάλοι», δήλωσε.

Τα ημερήσια κρούσματα στην Βρετανία  είναι περίπου 50 χιλιάδες ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον καθημερινά τους χίλιους.

Πηγή: economico.gr