Τσιόδρας Βουλή

Αναλυτικά στοιχεία για την διασπορά της πανδημίας που εντείνουν την αγωνία, ειδικά για την Αττική, έδωσε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στην Αττική, με εκτίναξη των κρουσμάτων κυρίως στην δυτική Αττική, τον βόρειο τομέα και τον κεντρικό τομέα, αλλά και υψηλή ανησυχία για την Αχαϊα και το Λασήθι.

Ο επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας έδωσε στην επιτροπή και τα αναλυτικά στοιχεία των ενεργών κρουσμάτων ανά δήμο και περιοχή, ενώ επεσήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες στην Αττική υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κατά 81% στον βόρειο τομέα, 67% στον κεντρικό τομέα και 123% στη δυτική Αττική με μέσο όρο ηλικίας τους άνω των 40 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εισαγωγές και τις νοσηλείες είπε ότι το 75% των νοσηλευομένων είναι άνω των 55 ετών.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι «ο ιός ξεφεύγει από τα μέτρα και προσπαθεί να βρει τρόπο να παραμείνει, είναι εδώ και θα πιέσει κι άλλο».

Παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο της επικράτειας είπε ότι η περιοχή της Ηπείρου εμφανίζει την καλύτερη εικόνα κι ευχήθηκε αυτό να παραμείνει ως έχει.

Στην Αττική 3.791 ενεργά κρούσματα

Σε ό,τι αφορά την Αττική, τα στοιχεία που έδωσε ο καθηγητής Τσιόδρας δείχνουν την ύπαρξη αυτή την στιγμή 3.791ενεργών κρουσμάτων -, τα οποία χαρακτήρισε «πάρα πολλά» – εκ των οποίων τα 1040 βρίσκονται στο κεντρικό τομέα.

Οι αναλυτικοί πίνακες με τα κρούσματα ανά δήμο, όπως τους μετέδωσε το κανάλι της Βουλής, είναι οι εξής:

Πηγή: economico.gr