Η ακρίβεια και η ανησυχία του κόσμου έφερε τον πρωθυπουργό στα... σούπερ μάρκετ

Η ακρίβεια και η ανησυχία του κόσμου έφερε χθες τον πρωθυπουργό στα… σούπερ μάρκετ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από επίσκεψη σε πολυκατάστημα τροφίμων με τον υπουργό ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα

  • “Αυτό σημαίνει ότι προμηθευτές σε αυτά τα προϊόντα έχουν δεσμευτεί να κρατήσουν τις τιμές μειωμένες κατά 5% για το επόμενο εξάμηνο”, διευκρινίζει ενώ σε συνομιλία με πελάτη αναφέρει ότι “θα αυξήσουμε τα προϊόντα στο 5%”.

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο μικροσκόπιο του υπουργείου Ανάπτυξης

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο του υπουργείου Ανάπτυξης μπαίνουν από αύριο (Δευτέρα 13 Νοεμβρίου) οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με τα αρμόδια κλιμάκια να πραγματοποιούν ελέγχους για το εάν τηρείται η νομοθεσία περί της σήμανσης των προϊόντων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής».

«Τα σούπερ μάρκετ έχουν θέσει σε προτεραιότητα τόσο τον εφοδιασμό του σχετικού εξοπλισμού και του υλικού σήμανσης όσο και την εκπαίδευση των εργαζομένων με στόχο την επιτυχημένη υλοποίηση της πρωτοβουλίας του υπουργείου Ανάπτυξης» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Απόστολος Πεταλάς.

“Ξέρω ότι η ακρίβεια, ειδικά στα τρόφιμα, είναι επίμονη. Όμως η κυβέρνηση θα είναι πάντα εδώ και θα χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της έτσι ώστε να περιορίσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο”, είναι το μήνυμά του στο τελευταίο story.

“Το πλήθος προσφορών ζαλίζουν τους καταναλωτές”

Σε σειρά μέτρων που εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να μην παρατηρούνται οι καθημερινές αυξομειώσεις των τιμών, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το πλήθος των προσφορών που υπάρχουν καθημερινά στα ράφια των σούπερ μάρκετ δημιουργεί όπως είπε, ανασφάλεια στον καταναλωτή ενώ, τελικά, δεν λειτουργεί και προς όφελος του. Η στρατηγική των προσφορών, όπως σημείωσε, δημιουργεί μια κατάσταση ζούγκλας στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα ο υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι πολυεθνικές και οι άλλες εταιρίες στις οποίες επεβλήθησαν πρόστιμα για υπέρβαση του επιτρεπόμενου περιθωρίου κέρδους «οφείλουν να φέρουν διορθωμένους τιμοκαταλόγους εντός δύο μηνών» ενώ σημείωσε ότι θα ακολουθήσει και νέος έλεγχος για να επιβεβαιωθεί ότι διορθώθηκαν οι τιμές. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο αφορά προϊόντα για τα οποία υπήρξε αποδεδειγμένη παρανομία. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι στην μία πολυεθνική επιβλήθηκε πρόστιμο για 60 κωδικούς που αποδεδειγμένα υπήρξε παρανομία αν και η εταιρεια διακινεί περισσότερους απο 500 κωδικούς.

Το πρόστιμο, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, «είναι διπλάσιο του οφέλους για όλο το απόθεμα που έχουν στην αποθήκη τους για το επόμενο διάστημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr