Χατζηδάκης σύνταξη

Με μια αποκάλυψη που εκθέτει, σε όλο του το μέγεθος, το «βαθύ κράτος» του ελληνικού Δημοσίου, ο Κωστής Χατζηδάκης δείχνει το, σκληρά ριζωμένο, τείχος που συναντά στον διοικητικό μηχανισμό κάθε πρωτοβουλία πολιτικών λύσεων.

Ο υπουργός Εργασίας αποκάλυψε πως μόνον ο ίδιος και η γενική γραμματέας του υπουργείου υπέγραψαν την ρύθμιση για την απονομή προσωρινής σύνταξης – την ρύθμιση, που επιχειρεί να δώσει ανάσα στο ζήτημα των δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων.

Όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης στον Σκάι, τα υπόλοιπα στελέχη του υπουργείου αρνήθηκαν να την υπογράψουν για να μη χρειαστεί να λογοδοτήσουν, καθώς φοβήθηκαν μήπως και τους ζητηθούν ευθύνες.

«Δεν αντέχω να μην το πω, το κρατάω τόσες μέρες μέσα μου» είπε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Αν δείτε την υπουργική απόφαση την έχω υπογράψει εγώ και η γεν. γραμματέας του υπουργείου. Δεν την υπέγραψε κανένας από την ιεραρχία του υπουργείου, διότι θεωρούν ότι θα μας φύγει κανένας πόντος και θα φύγουν από τις αρχές του ασφαλιστικού συστήματος. Ότι πως δίνεις έτσι συντάξεις».

Και κατέληξε: «Υπάρχουν αυτοί που λένε γιατί δεν δίνουμε συντάξεις σ’ αυτούς που χρωστάνε και πάνω από 20.000 ευρώ. Αλλά από την άλλη εγώ ξέρω ότι κι αυτά που δίνω τα υπογράφω μόνος μου. Δεν το έχω πει καθόλου αυτό μέχρι τώρα».

Στις 8.000 οι αιτήσεις για προσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα 24ωρο

Μέχρι σήμερα πάνω από 8.000 δικαιούχοι έχουν κάνει αίτηση στην πλατφόρμα για την Ψηφιακή Αίτηση Χορήγησης Προκαταβολής Σύνταξης, που άνοιξε χθες το μεσημέρι.

Ο κ Χατζηδάκης τόνισε ότι για να βγουν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις μέχρι το καλοκαίρι θα πρέπει να βγαίνουν περίπου 35.000 συντάξεις το μήνα.

Σύμφωνα με τον υπουργό όμως, ο ΕΦΚΑ δεν έχει εκτεταμένο δίκτυο υπολογιστών και δεν έχουν καν όλοι οι υπάλληλοι ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Πηγή: economico.gr