Όσοι ασχολούνται με τα διεθνή χρηματιστήρια και αναζητούν ευκαιρίες καλών αποδόσεων, στην έκθεση της CITI θα βρούν πιθανόν τις προτάσεις για τις ευκαιρίες που αναζητούν.

Όπως επισημαίνει, η αμερικάνικη τράπεζα αναμένει οι ευρωπαϊκές μετοχές θα υπεραποδώσουν στο πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σχέση με τις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές θα πραγματοποιούν στροφή της στρατηγικής  τους, κυνηγώντας τις μετοχές “αξίας” (value trades).

  • Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της CITI,  16 μετοχές αποτελούν τα ισχυρότερα buys του 2021 και έχουν τα μεγαλύτερα περιθώρια για μεγάλες αποδόσεις.:Aker BP, AstraZeneca, Credit Suisse, DSV, Ericsson, Johnson Matthey, Kering, Michelin, Munich Re, Prosus N.V, Sanofi, Signify NV, Tesco, Vodafone Group, Volvo και Worldline.

Ας σημειωθεί ότι οι μετοχές αυτής της λίστας αυτή έχουν ήδη εμφανίσει υπεραποδώσεις τους τελευταίους έξι μήνες, σημειώνοντας κατά μέσο όρο κέρδη 11,4%, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες, σημείωσαν άνοδο 5,7%, ξεπερνώντας την απόδοση της αγοράς κατά 8,7%.

Η στρατηγική “buy the dips”

Οι ευρωπαϊκές μετοχές βρίσκονται μόλις 5% κάτω από τα επίπεδα των αρχών του έτους, και  αναμένεται, σύμφωνα με τη CITI, να ανακάμψουν κατά 25% το 2021.

Σε ό,τι αφορά τις συστάσεις της, η Citi, σε επίπεδο κλάδων, τηρεί overweight θέσεις στην Ενέργεια και τις Πρώτες Ύλες, δύο “κλασσικούς” κλάδους μετοχών “αξίας”, αλλά επίσης  στην Τεχνολογία Πληροφοριών (ΙΤ) και την Υγειονομική Περίθαλψη. Είναι underweight ωστόσο στον χρηματοοικονομικό κλάδο όπου εκτιμά πως το τρέχον ράλι θα περιοριστεί από τα χαμηλά επιτόκια.

Πηγή: economico.gr