Σε μέγα «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση μετατρέπονται μέρα με τη μέρα οι αντιεμβολιαστές και αρνητές του κοροναϊού, οι οποίοι, με το άνοιγμα των σχολείων βρήκαν ευκαιρία να κάνουν σόου και να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία τους.

Βιομηχανία αγωγών

Μια τακτική που μοιάζει να είναι δημοφιλής ανάμεσα στους αρνητές είναι η υποβολή μηνύσεων και αγωγών σε βάρος των εκπαιδευτικών και των διευθυντών των σχολείων, οι οποίοι εφαρμόζοντας το νόμο και την κοινή λογική, δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να εισέλθουν στους χώρους των σχολείων χωρίς τα νόμιμα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν είναι θετικά στον κοροναϊό.

Τελευταίο κρούσμα, ο πατέρας παιδιού στο 2ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης, όταν εμφανίστηκε μαζί με το παιδί του, χωρίς να προσκομίσει την σχολική κάρτα, ενώ επιτέθηκε σε βάρος της διευθύντριας, με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για δύο αδικήματα.

Μηνύσεις και πρόστιμα

Μια μέρα μετά, ο γονέας εμφανίστηκε στο σχολείο και δήλωσε ότι «ήρθα εδώ για να επιδώσω πρόστιμα τόσο στη διευθύντρια, όσο και στην κυρία Κεραμέως και σε όποιον άλλον είναι υπεύθυνος. Θα μπω μέσα θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη γονέας έχει μηνύσει τρεις εκπαιδευτικούς στο γυμνάσιο Καμινίων, οι οποίοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν στο παιδί του να μπει στο σχολείο χωρίς σελφ τεστ και μάσκα. Μάλιστα, η αστυνομία συνέλαβε τους εκπαιδευτικούς και τους οδήγησε στο τμήμα, όπου μετά από πολύωρη κατάθεση αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ και η διευθύντρια μήνυσε τον γονέα.

Παρέμβαση Αρείου Πάγου

Επειδή η κατάσταση μοιάζει να… ξεφεύγει, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Ακόμη, ο κ. Ζαχαρής ζητεί, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να υπάρξει προστασία και αίσθημα ασφάλειας στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι μπαίνουν στο στόχαστρο αντιεμβολιαστών όταν επιχειρούν να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τη λειτουργία των σχολείων, με την υπουργό, Νίκη Κεραμέως, να δηλώνει ότι «έχει δοθεί οδηγία σε όλα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr