Τσαβούσογλου διερευνητικές

Την δική του εκδοχή για το πώς φθάσαμε στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας έδωσε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου – μια εκδοχή, που είχε μεν ως αποδέκτη το εσωτερικό ακροατήριο της Τουρκίας με ό,τι σημαίνει αυτό πολιτικά, αλλά επιβεβαιώνει και την προκλητική τακτική προσέγγισης της Αγκυρας τόσο προς την Ευρώπη όσο και προς την Ελλάδα.

“Βάλαμε την σημαία μας στην ανατολική Μεσόγειο κι έμαθαν να συνεργάζονται”

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ομιλία του σε συνέδριο του κόμματος του στην Αττάλεια, έκανε αναδρομή των γεγονότων των τελευταίων μηνών λέγοντας:

«Στην ανατολική Μεσόγειο μιλήσαμε για δίκαιο διαμοιρασμό και πάντα λέγαμε ότι κανείς δεν πρέπει να αποκλείει την Τουρκία και την ‘ΤΔΒΚ’. Και πρέπει να υπάρχει δίκαιος διαμοιρασμός.

Αλλά είπαν ‘όχι’ στη δημιουργία ξεχωριστής διοίκησης και το αρνήθηκαν, η ‘Κυπριακή Διοίκηση’ και η Ελλάδα. Και (οι ευρωπαίοι) είπαν ότι είναι μέλη μας και θα τους υποστηρίξουμε όπως κι αν έχει. Και τι κάναμε εμείς τότε; Πήγαμε στο πεδίο και κάναμε τη σημαία μας να κυματίζει στην ανατολική Μεσόγειο. Και τώρα όλοι έχουν μάθει πώς να συνεργάζονται με την Τουρκία».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόσθεσε πως «με την ΕΕ, εδώ και χρόνια, θέλαμε να οικοδομήσουμε καλές σχέσεις. Τελευταία εκείνοι επέλεξαν τη γλώσσα των απειλών, αλλά εμείς την απορρίψαμε. Mε τα βήματα που κάναμε στην ανατολική Μεσόγειο, τον Δεκέμβριο το κατάλαβαν και έδωσαν θετικά μηνύματα και τώρα εμείς απαντήσαμε και ανταποδώσαμε, και θα εργαστούμε επί μεθόδων για ειρηνικές λύσεις».

Πηγή: economico.gr