Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι η Ελλάδα είναι το μεγάλο story

  • Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει εκτιμήσεις στη Βρετανία ότι η Ελλάδα είναι το μεγάλο story του τουρισμού.

Η Αθήνα εντατικοποιεί με όλους τους τρόπους  τους εμβολιασμούς, που όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ήδη ξεπέρασαν το 1 εκατ. με το βλέμμα στον τουρισμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ευελπιστεί να έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι είναι από 60 ετών και άνω αλλά και οι ευπαθείς ομάδες και οι ομάδες που εργάζονται ή σχετίζονται με τον τουρισμό, έτσι ώστε, πέραν των άλλων, να κατορθώσει η χώρα να υποδεχθεί, ακόμα και το Πάσχα αν είναι δυνατόν, τους πρώτους τουρίστες της νέας σεζόν.

Ωστόσο για να επιτευχθεί ο ομολογουμένως δύσκολος αυτός στόχος, θα  πρέπει να έχουν εκπληρωθεί μία σειρά κριτηρίων, πέραν του βασικού των εμβολιασμών.

Με δεδομένο ότι η ελληνική πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα παρουσιαστεί στη Κομισιόν στις 17 Μαρτίου, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα πάρει το πράσινο φως.

Ταυτόχρονα, όμως, συνεχίζει εντατικά τις επαφές με χώρες όπως το Ισραήλ και η Βρετανία, οι οποίες παραδοσιακά προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές και έχουν πάει πολύ καλά σε επίπεδο εμβολιασμού του  πληθυσμού τους.

Ισραηλινοί οι πρώτες τουρίστες στην Ελλάδα

Η Ελλάδα εκτιμά ότι είναι εφικτός ο στόχος να υποδεχθεί Ισραηλινούς τουρίστες ακόμα και το Πάσχα, δηλαδή στις αρχές Μαϊου, καθώς οι ισραηλινοί είναι πολύ μπροστά στους εμβολιασμούς. Επιπρόσθετα, μόνο το καλοκαίρι του 2019, επισκέφτηκαν τη χώρα μας πάνω από 680.000 πολίτες.

“Η Ελλάδα είναι το μεγάλο story του τουρισμού”.

Το πρακτορείου Reuters,  οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου Trailfinders, που κάνει λόγο για μαζική αύξηση των κρατήσεων σε ελληνικούς προορισμούς από τους Βρετανούς.

«Η Ελλάδα έχει κεντρική θέση, καθώς η κυβέρνησή της υποστηρίζει πλήρως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού», προσθέτει ο διευθύνων σύμβουλος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι το μεγάλο story του τουρισμού.

Αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά γραφεία προωθούν για το καλοκαίρι κρατήσεις για «ήλιο και θάλασσα» στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, μεταδίδει το πρακτορείο προσθέτοντας πως και η Κύπρος, χωρίς να περιμένει τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι εμβολιασμένοι βρετανοί τουρίστες θα μπορούν αν εισέρχονται από την 1η Μαΐου στην επικράτειά της χωρίς να χρειάζονται τεστ ούτε να μείνουν σε καραντίνα.

“Πρόσκληση” από την Ελλάδα στους Βρετανούς 

Το πρακτορείο σημειώνει πως η Αθήνα απευθύνεται απ’ ευθείας στους βρετανούς καταναλωτές. Αυτοί που θα έχουν εμβολιαστεί, δεν θα χρειαστεί να κάνουν τεστ, είτε με τις ευλογίες της ΕΕ είτε χωρίς αυτές, όπως διευκρίνισε με συνεντεύξεις του σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Στο άλλο άκρο η Γαλλία

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η θέση της Ελλάδας και οι παρόμοιες διαβεβαιώσεις εκ μέρους της Ιταλίας έρχονται σε αντίθεση με το μήνυμα από τη Γαλλία ότι δεν βιάζεται να υποδεχθεί και πάλι τους Βρετανούς.

«Μην έρθετε», συμβούλευσε τον περασμένο μήνα ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί τους επίδοξους επισκέπτες από το εξωτερικό, καθώς η πόλη αντιμετώπιζε αύξηση των μολύνσεων από το ταχύτερα μεταδιδόμενο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία. «Δεν είναι ακόμη ο καιρός».

Το βρετανικό πρακτορείο σημειώνει πως η κούρσα για την έκδοση διαβατηρίων εμβολιασμού ενισχύει τον ανταγωνισμό μεταξύ των ταξιδιωτικών γραφείων και των τουριστικών προορισμών για να προσελκύσουν τους Βρετανούς τουρίστες, καθώς η Βρετανία είναι η μοναδική μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα που είναι πιθανό να έχει εμβολιάσει μέχρι το καλοκαίρι μεγάλο μέρος του ενήλικου πληθυσμού της.

Πηγή: economico.gr