Η Ελλάδα καταδικάζει την επίθεση του Ιράν και οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε εγρήγορση

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή», τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Επιστρέφει ο Δένδιας από τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, επιστρέφει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και δε θα παραστεί στην παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, ενώ στις έξι το απόγευμα θα συνεδριάσει και το ΚΥΣΕΑ.

Επίσης σε επιχειρησιακό επίπεδο η Ελλάδα βρίσκεται σε εγρήγορση και παραμένει σε επαφή με τους συμμάχους, κυρίως με τις ΗΠΑ, για ενημέρωση σχετικά με τη κατάσταση, κυρίως με τις ΗΠΑ.

Οι ελληνικές αποστολές στην ευρύτερη περιοχή είναι ασφαλείς και μεταδίδουν πληροφορίες προς το κέντρο. Συγκεκριμένα, η φρεγάτα «Υδρα», παραμένει στην Ερυθρά Θάλασσα, η φρεγάτα «Λήμνος» στη UNIFIL στον Λίβανο ενώ αξιωματικοί βρίσκονται και στην Ιορδανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr