Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ήταν χορηγός στο Στρατηγικό Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2021 – Περιφερειακή Ανάπτυξη & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» που διοργάνωσε η AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, στο Αγρίνιο, με την τιμητική υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Αγρινίου.

 Το Συνέδριο πραγματευόταν τον τρόπο με τον οποίο η έρευνα, η καινοτομία, οι νέες τεχνολογίες και οι σχεδιαζόμενες υποδομές πλαισιώνουν ενισχυτικά το νέο μοντέλο ανάπτυξης, από την Αγροτική και την Βιομηχανική Παραγωγή έως την παροχή υψηλής πιστότητας εξειδικευμένων Υπηρεσιών. Φιλοδοξεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλληλεπίδρασης και καταγραφής του υπάρχοντος επενδυτικού πλαισίου με την ανάδειξη του θεσμικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιδιώκοντας ισχυρή Περιφερειακή Ανάπτυξη. Στο Συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και στελέχη του Ιδιωτικού Τομέα.

Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησε η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, η οποία τόνισε ότι μπορεί η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια να είναι παρούσα σε πολλές περιοχές της επικράτειας, αλλά η καρδιά της χτυπάει στη Δυτική Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, επισήμανε ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή αυτή αν επιταχυνθούν οι θεσμικές και κανονιστικές πρωτοβουλίες που είναι απολύτως απαραίτητες, προκειμένου τα επιχειρηματικά οράματα και οι δυνατότητες να μετουσιωθούν σε πραγματικότητα και η Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια να αποτελέσει  «ατμομηχανή ανάπτυξης» για τη Δυτική Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της χορηγίας του Συνεδρίου, η ΕΛΟΠΥ προσέφερε ολόφρεσκα λαβράκια ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece από την εταιρεία-μέλος της PLAGTON, για γευστική δοκιμή σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Με στόχο την αειφόρα ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των Μελών της, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), φορέας ανάπτυξης της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016, όταν τα πρώτα 21 Μέλη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν με δικούς τους πόρους τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας για τα προϊόντα της παραγωγής τους και την προώθηση τους σε επιλεγμένες αγορές.

Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ  αποτελείται από 23 Μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα του σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η  ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και  οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, εκπαίδευση,  συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα.

Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια που παράγουν τα Μέλη της ΕΛΟΠΥ χαρακτηρίζονται από τη συλλογική σήμανση Fish from Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες: fishfromgreece.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr