Η Lara Barazi Geroulanos, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), εκπροσώπησε τον κλάδο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στο 1ο Αραβο-Ελληνικό Συνέδριο Τροφίμων που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 5 και 6 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Αραβο – Ελληνικού Επιμελητηρίου.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να διερευνηθούν πιθανότητες και ευκαιρίες αμοιβαίας συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των ελληνικών και αραβικών επιχειρήσεων και οργανισμών. Τα ζητήματα που συζητήθηκαν περιλάμβαναν μία ευρεία γκάμα από επιχειρηματικούς τομείς και σχετικές βιομηχανίες και υπηρεσίες, εκ των οποίων και η ιχθυοκαλλιέργεια – ένας κλάδος που στην Ελλάδα θεωρείται leader όσον αφορά την παραγωγή αλλά και τις εξαγωγές και είναι ταχέως αναπτυσσόμενος στην Αραβική χερσόνησο.

Η Lara Barazi Geroulanos εκ μέρους της ΕΛΟΠΥ, παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν την ηγετική θέση και τη δυναμική της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Παράλληλα, ενημέρωσε τους συνέδρους για τους στόχους της ΕΛΟΠΥ, κύριο φορέα ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, που έχει δημιουργήσει μία εθνική ταυτότητα για το ελληνικό ψάρι μέσα από τη συλλογική σήμανση Fish from Greece.

Η κυρία Barazi τόνισε, επίσης, ότι η υφιστάμενη συνεργασία με τις χώρες της Αραβικής χερσονήσου θα συνεχιστεί και δύναται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς της ελληνικής τεχνογνωσίας και τεχνολογίας των υδατοκαλλιεργειών σε τομείς όπως η υγεία και η ευζωία των ιχθύων, η γνώση της αγοράς, οι διεθνείς εμπορικές σχέσεις και η εταιρική διακυβέρνηση.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Με στόχο την αειφόρα ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των Μελών της, η ιδιωτική μη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ),  ιδρύθηκε το 2016, όταν τα πρώτα 21 Μέλη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν με δικούς τους πόρους τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας για τα προϊόντα της παραγωγής τους και την προώθηση τους σε επιλεγμένες αγορές.

Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ  αποτελείται από 24 Μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα του σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης,  η  ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και  οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, εκπαίδευση,  συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα.

Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια που παράγουν τα Μέλη της ΕΛΟΠΥ χαρακτηρίζονται από τη συλλογική σήμανση Fish from Greece.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr