Για την πολυετή δραστηριότητά της στην ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων και τη σημαντική συμβολή της στην εξέλιξη της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας βραβεύτηκε η ELPEN από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η απονομή της συγκεκριμένης τιμητικής διάκρισης έγινε σε αναγνώριση της μακροχρόνιας συνεργασίας που έχει η εταιρεία με το Τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 σε ειδική εκδήλωση, που έλαβε χώρα στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών προς τιμή της φαρμακευτικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν 21 ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια στην ανάπτυξη φαρμάκων στη χώρα μας και διατηρούν συνεργασία με το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Η ELPEN εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θεόδωρο Τρύφων, Co – CEO της εταιρείας και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ) και τον κ.Δημήτρη Πενταφράγκα, Formulation Development Manager της ELPEN. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας, κ.Θάνος Πλεύρης, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, της Πολιτείας, του επιχειρηματικού κόσμου και θεσμικών συλλογικών φορέων.

Με δραστηριότητα που ξεπερνά τον μισό αιώνα η ELPEN είναι μία αμιγώς ελληνική φαρμακοβιομηχανία που ιδρύθηκε το 1965 από τον οραματιστή φαρμακοποιό κ. Δημήτρη Πενταφράγκα. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή επώνυμων φαρμάκων και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά.

Αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης, η ELPEN επενδύει διαχρονικά περισσότερο από το 10% του ετήσιου τζίρου της σε ερευνητικά προγράμματα. Το 1996 ίδρυσε το Ερευνητικό & Πειραματικό της Κέντρο, το μεγαλύτερο ιδιωτικό εργαστήριο Πειραματικής – Εφαρμοσμένης  Βιοϊατρικής Έρευνας  και το μεγαλύτερο ιδιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο κλινικών δεξιοτήτων στην Ελλάδα πιστοποιημένο  για το έργο του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή UEMS/NASCE.  Στο Κέντρο έχουν υλοποιήσει την έρευνά τους περισσότεροι από 12.000 επιστήμονες και έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 25.000 επαγγελματίες υγείας.

Η ενίσχυση της ακαδημαϊκής κοινότητας αποτελεί τομέα προτεραιότητας για τη ELPEN κι έναν πυλώνα που στηρίζει με συνέπεια και αφοσίωση εδώ και πολλές δεκαετίες. Αναγνωρίζοντας την κρίσιμη σημασία της έρευνας, η εταιρεία στέκεται διαχρονικά αρωγός στις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας. Στο πλαίσιο της σύμπραξής της με το Τμήμα Φαρμακευτικής, η ELPEN ενισχύει σε τακτική βάση δράσεις που συμβάλλουν στην καλύτερη εκπαίδευση των φοιτητών και προάγουν τη δημιουργία σημαντικού ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου.

Η παραλαβή της σχετικής τιμητικής διάκρισης έγινε από τον κ.Δημήτρη Πενταφράγκα,  Formulation Development Manager της ELPEN, ο οποίος δήλωσε «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ για να παραλάβω αυτό το βραβείο εκ μέρους της Διοίκησης της ELPEN. Η διάκριση αυτή έχει μεγάλη σημασία για ολόκληρο τον οργανισμό της ELPEN. Ως Εταιρεία από την ίδρυσή μας, μέχρι και σήμερα, βρισκόμαστε δίπλα στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και φυσικά στον Έλληνα Ασθενή και στην ελληνική Κοινωνία. Ο Ιδρυτής της Εταιρείας μας είχε ένα Όραμα, να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Με αυτό το Όραμα πορεύτηκε τα επόμενα χρόνια και η δεύτερη γενιά. Εγώ, ως εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς, δεσμεύομαι να συνεχίσουμε την προσφορά της ELPEN στην εθνική μας οικονομία, την ελληνική κοινωνία, την έρευνα και τον άνθρωπο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr