Η ELPEN προχώρησε στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2022, υποστηρίζοντας μια δράση που προωθεί την αποδοχή της διαφορετικότητας και την πολιτική των ίσων ευκαιριών στον εργασιακό χώρο.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που υλοποιείται από το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) και το Diversity Charter Greece για την προώθηση της διαφορετικότητας στις Ελληνικές επιχειρήσεις. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την αποτροπή των διακρίσεων στον χώρο των επιχειρήσεων και την εφαρμογή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Προωθείται σε κάθε χώρα-μέλος της Ε.Ε. από το 2004, ενώ αρκετές είναι οι χώρες που έχουν ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση και τη συνεχή ενίσχυση του Ευρωπαϊκού έργου διάδοσης της Χάρτας.

Με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, η κα. Ελένη Πενταφράγκα,  Μέλος του Δ.Σ. της ELPEN δήλωσε «Είμαστε περήφανοι που γινόμαστε μέλη ενός δικτύου επιχειρήσεων που τοποθετούν τη διαφορετικότητα στο επίκεντρο της επιχειρησιακής τους δράσης.  Ο σεβασμός της διαφορετικότητας ανήκει στις θεμελιώδεις αξίες που φέρει η ELPEN από την ίδρυσή της. Ακολουθώντας ανθρωποκεντρικό τρόπο λειτουργίας, η εταιρεία μας αποδίδει πρωταρχική σημασία στον σεβασμό της μοναδικότητας κάθε ατόμου εντός του εργασιακού της περιβάλλοντος».

Αναφερόμενος στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας από την ELPEN ο κ. Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ, τόνισε «Είναι μεγάλη η χαρά μας όταν υποδεχόμαστε στη Χάρτα Διαφορετικότητας επιχειρήσεις που τοποθετούν τη διαφορετικότητα και την υγιή ένταξη στελεχών με μοναδικά χαρακτηριστικά στο επίκεντρο της φιλοσοφίας και λειτουργίας τους. Είμαστε σίγουροι ότι η ELPEN θα ενισχύσει σημαντικά τους στόχους της Χάρτας και τους καλωσορίζουμε με χαρά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr