Η Eurobank Equities συστήνει buy για όλες τις τραπεζικές μετοχές

Η Eurobank Equities προχωρά στην αύξηση των τιμών-στόχων για τις ελληνικές τράπεζες και τηρεί σύσταση buy για όλες:  Για την Alpha Bank δίνει τιμή-στόχο το 1,50 ευρώ από 1,42 ευρώ πριν, για την Εθνική Τράπεζα, η οποία και αποτελεί το top pick της, δίνει τιμή-στόχο τα 4,58 ευρώ από 4,50 ευρώ πριν, και για την Τράπεζα Πειραιώς τα 2,02 ευρώ από 1,80 ευρώ πριν.

  • Η νέα τιμή-στόχος για την Alpha Bank ανέρχεται στο 1,5 ευρώ από 1,42 ευρώ, για την Εθνική στα 4,58 ευρώ από 4,5 ευρώ και για την Πειραιώς στα 2,02 ευρώ από 1,8 ευρώ.

Οι ελληνικές τράπεζες βαδίζουν με ισχυρά βήματα

Όπως σημειώνει σε νέα της έκθεση η Eurobank Equities, οι ελληνικές τράπεζες βαδίζουν με ισχυρά βήματα, με τα αυξανόμενα επιτόκια να αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα για τα κέρδη το 2022-2023, αποκλείοντας ένα αποτέλεσμα εγχώριας ύφεσης το επόμενο έτος. Ωστόσο, οι τιμές των μετοχών τους δεν συγχρονίστηκαν με τα θεμελιώδη μεγέθη, σημειώνοντας αύξηση μόλις κατά 3% ετησίως (αν και να υπεραποδίδουν έναντί της πτώση κατά 13% για τις τράπεζες της ΕΕ) και εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με μεγάλο discount, 25%, έναντι των τραπεζών της περιφέρειας της ΕΕ.

  • Η Eurobank Equities υπογραμμίζει ότι θεωρεί πως οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε ισχυρή θεμελιώδη βάση, με τα αυξανόμενα επιτόκια να παρέχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τα κέρδη το 2022-2023.

Οι τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται με μεγάλη έκπτωση 25%

Θεωρεί ότι οι τιμές των μετοχών δεν έχουν συγχρονιστεί με την εξέλιξη των θεμελιωδών μεγεθών, με τις τραπεζικές μετοχές να ενισχύονται μόλις κατά 3% φέτος (αν και υπεραποδίδουν κατά 13% έναντι των ευρωτραπεζών), ενώ συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με μεγάλη έκπτωση 25% έναντι των περιφερειακών τραπεζών της ΕΕ.

Με το κλίμα να είναι υπεραπαισιόδοξο και τις τιμές των τραπεζικών μετοχών να ενσωματώνουν κατά μέσο όρο κόστος ιδίων κεφαλαίων άνω του 20%, η χρηματιστηριακή βλέπει να ισχύει το επιχείρημα ότι πολλά κακά νέα έχουν ήδη αποτιμηθεί και θεωρεί ότι η ισορροπία ρίσκου-οφέλους αναμένεται να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα, δεδομένης και της εξαιρετικά χαμηλής αποτίμησης (0,3-0,5x 2023e P/BV).

Ωστόσο, η Eurobank δεν αναμένει ένα διατηρήσιμο ράλι βραχυπρόθεσμα, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με τον αντίκτυπο των υψηλότερων επιτοκίων στην οικονομική ανάπτυξη και την ποιότητα ενεργητικού, αλλά και σχετικά με το  επισφαλές εξωτερικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr