Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα επεξεργάζεται η Κομισιόν και η πρόεδρός της απευθύνεται στους πολίτες καλώντας τους να κάνουν οικονομία.

Συγκεκριμένα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε αναρτήσεις της στα social media, σημείωσε ότι αν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαμηλώσουν τη θέρμανσή τους τον χειμώνα κατά 1 βαθμό Κελσίου, τότε αυτό θα βοηθήσει την Ένωση να εξοικονομήσει περίπου 7% στη χρήση ενέργειας για ένα χρόνο. «Η μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση ενός σπιτιού κατά μόλις 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 7% της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός έτους», προσέθεσε.

Η πρόεδρος της Επιτροπής έκανε λόγο για «εντυπωσιακά αποτελέσματα» στην εξοικονόμηση ενέργειας τα οποία δίνει και η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ψύξη των δωματίων τους καλοκαιρινούς μήνες, σημειώνοντας ότι «έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ». Παράλληλα, για το τι κάνει η ίδια η Κομισιόν έγραψε ότι «για παράδειγμα, απενεργοποιούμε τη θέρμανση και την ψύξη στα περισσότερα κτίρια 1 ώρα νωρίτερα από ό,τι πριν, εξοικονομώντας το 3% της ετήσιας χρήσης ενέργειας. Επίσης, κλείνουμε ορισμένα κτίρια για το καλοκαίρι και διευκολύνουμε την εξ αποστάσεως εργασία».

Σημειώνεται ότι στα τέλη Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τον στόχο της μείωσης στη ζήτηση φυσικού αερίου κατά 15% από τις χώρες της ΕΕ μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους. Η πρόταση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κυρίως στις νότιες χώρες και εν τέλει απέκτησε εθελοντικό χαρακτήρα, αν και μπορεί να μετατραπεί σε υποχρεωτική, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν ομαλά και αν υπάρξει ειδική πλειοψηφία μεταξύ των χωρών-μελών της Ένωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr