«Η φράση του Τούρκου προέδρου «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ», δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί στίχο τραγουδιού του 1974 και παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο», δήλωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, αναλύοντας τις απειλές που εξαπέλυσε ο Ερντογάν κατά της Ελλάδας, το βράδυ του Σαββάτου.

«Συνεπώς, η χθεσινή ομιλία Ερντογάν είχε ένα μήνυμα από το 1922 με το «σας ρίξαμε στη θάλασσα, να το θυμάστε» και από το 1974 με το «θα έρθουμε βράδυ» για την εισβολή στην Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Tο μήνυμα του Ερντογάν ήταν «προσέξτε, επειδή είμαστε έτοιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  • Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη συμπεριφορά, αλλά η Άγκυρα κινείται διαρκώς σε ρυθμούς απειλών για επανάληψη του ’22 και του ’74.

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα διεθνούς ηγέτη να κινείται σε αυτούς τους ρυθμούς επί πολλές εβδομάδες. Δεν είναι κάτι που έγινε χθες με αφορμή την επέτειο. Ο Τσαβούσογλου τα λέει αυτά εδώ και δύο μήνες. Ο Ερντογάν μιλά σε αυτούς τους τόνους πάνω από 1,5 μήνα» τόνισε ο κ. Συρίγος.

Πηγή: economico.gr