Η

Ανάπτυξη, επενδύσεις, εξωτερική πολιτική, άμυνα, αλλά και φροντίδα για την κοινωνία θα είναι τα “ισχυρά χαρτιά” της κυβέρνησης στο δρόμο για τις εκλογές. Και βεβαίως δύο ακόμα ζητήματα: η κυβερνησιμότητα και η καταλληλότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και κυρίως του Αλέξη Τσίπρα που οι πολίτες εμφανίζονται ,στην συντριπτική πλειοψηφία τους, να μην τον θεωρούν ικανό για να ηγηθεί της χώρας. [Σε χθεσινή δημοσκόπηση της Rass για το Action 24, οι πολίτες θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη (47,9%), σε σχέση με τον κ. Αλέξη Τσίπρα (20,6%)]

Και αν τα γωπολιτικά και τα αναπτυξιακά θέματα ήταν πάντα στα ατού της κυβέρνησης, οι τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ότι οι πολιτες εκτιμούν και την κοινωνική της πολιτική, ένα ζήτημα στο οποίο η αντιπολίτευση – και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ – διεκδικούσε τη (θεωρητική) υπεροχή.

“Αναζητούμε κοινές λύσεις και βέλτιστες πρακτικές”

«Στόχος μας είναι πάντα να αναζητούμε κοινές λύσεις και βέλτιστες πρακτικές προς όφελος της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας» έγραψε στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας ουσιαστικά το συνολικό «πνεύμα» της προεκλογικής τροχιάς του. Και με μία σειρά μέτρων επιχειρεί να αποδομήσει τόσο την κριτική από τα αριστερά του για έλλειψη «ενσυναίσθησης», «ελιτίστικες πρακτικές και απουσία επαφής με την πραγματικότητα της κοινωνίας» όσο και την εικόνα της χώρας, όπως την περιγράφει ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος περισσότερο στα λαϊκά στρώματα.

Μητσοτάκης: “Η κυβέρνηση προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της”

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στην Τρίπολη, σημείωσε ότι είναι σαφής η προσήλωση της κυβέρνησης να εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της, να στηρίξει την κοινωνία χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία.

  • Ο κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το κυβερνητικό έργο υποστήριξε ότι η Ελλάδα κατάφερε να γυρίσει σελίδα, καθώς είναι εκτός ευρωπαϊκής εποπτείας, έχει ανάπτυξη διπλάσια του μέσου όρου της ευρωζώνης, 250.000 καινούργιες δουλειες, τη χαμηλότερη ανεργία εδώ και 12 χρόνια, ενώ οι εξαγωγές ξεπερνούν τα 70 δισεκατομμύρια. «Πίσω από αυτούς τους ουδέτερους αριθμούς κρύβεται μια ζωντανή πραγματικότητα. Καλύτερα εισοδήματα και περισσότερες ευκαιρίες» ανέφερε. Και υπενθύμισε σειρά κυβερνητικών παρεμβάσεων για φόρους, μισθούς, συντάξεις και εισφορές αλλά και την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αλλά και της ακρίβειας.

Μέτρα για στοχευμένα ευάλωτα κοινά

Όπως έγραψε χθες το economico, η κυβέρνηση, στο τέλος της τετραετίας, στρέφει αποφασιστικά τις προσπάθειές της σε στοχευμένα ευάλωτα κοινά, με στόχο την οικονομική  ενίσχυσή τους και την προσδοκία να γίνει αντιληπτή από αυρύτερα στρώματα, που παραδοσιακά δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, η “σοσιαλδημοκρατικού” χαρακτήρα κοινωνική πολιτική της. Αυτό, πιστεύουν στο Μαξίμου, αναμένεται να αποδυναμώνει τις «σειρήνες» της αντιπολίτευσης και να ενισχύσει το μέτωπο στήριξης της κυβέρνησης στις προσεχείς εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr