Τέλος στον απεριόριστο χώρο αποθήκευσης φωτογραφιών στην υπηρεσία της υπολογιστικού νέφους θέτει από την 1η Ιουνίου η Google, και πλέον οι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν για επιπλέον χώρο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνιο του 2021 ο απεριόριστος χώρος για αποθήκευση φωτογραφιών και βίντεο στον κάθε λογαριασμό Google σταματάει να παρέχεται. Έτσι, μόλις γεμίσουν τα 15 GB δωρεάν αποθήκευσης, οι χρήστες της Google θα πρέπει να πληρώσουν για παραπάνω αποθηκευτικό χώρο, στο πρόγραμμα Google One, που παρέχει 100 GB για μηνιαία συνδρομή 1.99 δολαρίων.

Το ίδιο ισχύει και για τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο Google Drive, όπου και εκεί μόλις γεμίσει ο δωρεάν χώρος των 15 GB, οι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν για επιπλέον αποθήκευση. Η Google σημείωσε ότι καθημερινά προστίθενται στο Gmail, το Drive και τις Photos 4,3 εκατομμύρια GB ημερησίως.

Ωστόσο, η Google αφήνει και δύο παραθυράκια: πρώτον, αν οι φωτογραφίες ανεβαίνουν σε «Original quality», αντί για «High quality» δεν θα επηρεαστούν, όπως και δεδομένα που θα ανεβούν ως την 1η Ιουνίου. Δεύτερον, οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν από τηλέφωνα Pixel, της ίδιας της Google, θα εξαιρούνται από τους περιορισμούς, κίνηση που θεωρείται ως προσπάθεια της εταιρείας να ενισχύσει τις πωλήσεις των συσκευών της.

Διαβάστε επίσης

Γιατί η ακτινοβολία από απεικονιστικές εξετάσεις είναι επικίνδυνη για τους άνδρες

Νέα έρευνα: Γιατί οι νεότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο αίσθημα μοναξιάς

Πηγή: economico.gr