Η κουρτίνα – φίλτρο αέρα GUNRID βραβεύθηκε από τους καταναλωτές ως κορυφαίο προϊόν στην κατηγορία της

Η ΙΚΕΑ, εταιρία του Ομίλου FOURLIS, με πολυετή παρουσία σε κάθε ελληνικό σπίτι, βραβεύθηκε από τους καταναλωτές, αποσπώντας το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς 2021» στον ομώνυμο θεσμό, για την κουρτίνα-φίλτρο αέρα GUNRID.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που επηρεάζει περισσότερο τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων, ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 9 στους 10 ανθρώπους αναπνέουν αέρα με ρύπους, γεγονός που έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στην υγεία τους.

Η ΙΚΕΑ, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, συνεργάστηκε με τη διεθνή πανεπιστημιακή και επιστημονική κοινότητα, εμπλέκοντας παράλληλα το ευρύ δίκτυο προμηθευτών της, με στόχο να δημιουργήσουν από κοινού προϊόντα και καινοτόμες λύσεις που βοηθούν τους ανθρώπους να αναπνέουν πιο καθαρό αέρα στο σπίτι. Η δημιουργία της κουρτίνας GUNRID, το πρώτο από μία σειρά καινότομων προϊόντων που θα ακολουθήσουν, φέρνει την ΙΚΕΑ ένα βήμα πιο κοντά σε αυτή την κατεύθυνση.

Πρόκειται για μία πολύ-λειτουργική κουρτίνα που όχι μόνο φιλτράρει το φως, αλλά καθαρίζει και τον αέρα. Το ύφασμα της κουρτίνας διαθέτει μια ειδική επίστρωση από υλικό με βάση τα ορυκτά, που της επιτρέπει να εξουδετερώνει συστατικά που μολύνουν τον αέρα όπως η ακεταλδεΰδη, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο τον αέρα στο χώρο πιο καθαρό. Παράλληλα, πρόκειται για μια οικονομικά προσιτή και βιώσιμη λύση, καθώς το μόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει είναι φυσικό φως.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και η Σταυρούλα Γεωργακαράκου, ΙΚΕΑ Range Manager Ελλάδος & Κύπρου: «Η κουρτίνα με φίλτρο αέρα GUNRID σχεδιάστηκε με στόχο να αποτελέσει μια προσιτή και αποτελεσματική λύση που θα δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αναπνεύσουν πιο καθαρό αέρα στο σπίτι. Την ίδια στιγμή, ελπίζουμε ότι η δημιουργία της θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη ρύπανση του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, κινητοποιώντας περισσότερους ανθρώπους να κάνουν μικρές αλλαγές για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους – χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, ένα νέο ζευγάρι κουρτίνες που βοηθά να διατηρείται ο αέρας πιο καθαρός. Άλλωστε, είναι αυτές οι μικρές κινήσεις που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην καθημερινή ζωή στο σπίτι».

Το βραβείο «Προϊόν της Χρονιάς» είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος θεσμός βράβευσης διεθνώς σχετικά με την καινοτομία καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών και πλέον διοργανώνεται σε πάνω από 45 χώρες. Στόχος είναι μέσα από το θεσμό να αναδεικνύονται νέα καινοτόμα προϊόντα της αγοράς και να επιβραβεύονται οι προσπάθειες των επιχειρήσεων που δημιουργούν με γνώμονα την καινοτομία. Οι διακρίσεις προκύπτουν έπειτα από ψηφοφορία του καταναλωτικού κοινού. Η πανελλήνια έρευνα για τα βραβεία του 2021 διεξήχθη από την εταιρία ερευνών IRI HELLAS σε 3.200 καταναλωτές.

 

Πηγή: economico.gr