Με στόχο να αφοσιωθεί στους βασικούς τομείς των δραστηριοτήτων της (επεξεργαστές για υπολογιστικές μηχανές) η Intel ανακοίνωσε ότι πουλάει τον τομέα παραγωγής μνημών NAND στην κορεατική εταιρεία SK Hynix Inc.

Το κόστος της συμφωνίας ανέρχεται στα 9 δισ. δολάρια, ενώ εκτός από τους επεξεργαστές, η Intel θα διατηρήσει τις δαστηριότητές της στον τομέα παραγωγής μνημών Optane, που είναι μεν μικρότερος, αλλά έχει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.

Σύμφωνα με το Reuters, ένας βασικός παράγοντας που οδήγησε την Intel στην απόφαση αυτή είναι και η αστάθεια στις αγορές μνήμης NAND, που χαρακτηρίζονται από περιόδους μεγάλης ζήτησης αλλά και «νεκρά» διαστήματα.

Θετικά σχόλια αναλυτών

Αναλυτές σχολιάσαν θετικά την απόφαση της Intel να βγει από την αγορά NAND, σημειώνοντας ότι κατ’ αυτό τον τρόπο θα καταφέρει να ενισχύσει την παραγωγή επεξεργαστών για υπολογιστές και servers.

Από την πλευρά της, η SK Hynix Inc. με την εξαγορά θα αποκτήσει δεσπόζουσα θέση την αγορά μνημών NAND, μειώνοντας την απόστασή της από την Samsung που παραμένει κυρίαρχη στον τομέα αυτό των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.

Oι μνήμες NAND είναι διαδεδομένες στα φορητά «φλασάκια» που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας για να μεταφέρουμε δεδομένα, αν και βρίσκονται και σε άλλες συσκευές, όπως smartphones, τηλεοράσεις, κλπ.

Πηγή: economico.gr