Αναστέλλεται προσωρινά από τη Δευτέρα η χρήση του Telegram στην Ισπανία. Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας διέταξε την αναστολή των υπηρεσιών της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram μετά από παράπονα των εταιρειών μέσων ενημέρωσης ότι επέτρεπαν στους χρήστες να ανεβάζουν το περιεχόμενό τους χωρίς άδεια, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Η χρήση του Telegram στην Ισπανία θα ανασταλεί προσωρινά από τη Δευτέρα μετά από αίτημα εταιρειών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Atresmedia, EGEDA, Mediaset και Telefonica.

Ο δικαστής Σαντιάγο Πεντράζ συμφώνησε να μπλοκάρει τις υπηρεσίες της Telegram στην Ισπανία όσο διερευνώνται οι ισχυρισμοί. Θα είναι ευθύνη των παρόχων κινητής τηλεφωνίας να μπλοκάρουν τις υπηρεσίες της Telegram, είπε η δικαστική πηγή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την πλευρά της γνωστής εφαρμογής. Το Telegram όπως και ένας εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν απάντησαν σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Το Telegram είναι η τέταρτη πιο χρησιμοποιούμενη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων στην Ισπανία, σύμφωνα με την CNMC. Χρησιμοποιήθηκε από σχεδόν το 19% των Ισπανών που ερωτήθηκαν από το CNMC.

Η εταιρεία λέει ότι το 2023 είχε περισσότερους από 700 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της σελίδα η μεγάλης κυκλοφορίας, ισπανική εφημερίδα El Pais o δικαστής του Εθνικού Δικαστηρίου, Σαντιάγο Πεντράζ εξέδωσε εντολή αυτό το Σάββατο ώστε, εντός τριών ωρών από τη λήψη της, οι χειριστές να αναστείλουν τους πόρους που σχετίζονται με το Telegram.

«Είναι σαν να αποφασίστηκε να κλείσει τελείως μια επαρχία της χώρας μας επειδή συνέβη μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ή μια ληστεία εντός της επικράτειας», δήλωσε αυτό το Σάββατο ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Επαγγελματικών Κολλεγίων Μηχανικών Υπολογιστών της Ισπανίας, Φερνάντο. Σουάρες.

Αλλά η υπόθεση έχει περισσότερες αποχρώσεις. Συνεχίζοντας με την παρομοίωση, υπογραμμίζει η ισπανική εφημερίδα, είναι σαν ο αρχηγός αυτής της επαρχίας να αρνήθηκε να συνεργαστεί με την αστυνομία για να εγγυηθεί την ανωνυμία και την ελευθερία ολόκληρου του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των εγκληματιών.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr