Η Ισπανία στέλνει πυραύλους και Leopard στην Ουκρανία

Η Ισπανία πρόκειται να προμηθεύσει την Ουκρανία με αντιαεροπορικούς πυραύλους και άρματα μάχης Leopard για να ενισχύσει την άμυνα της χώρας απέναντι στην ρωσική εισβολή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα El Pais την Κυριακή.

Η Ισπανία (κυβέρνηση Σοσιαλιστών – Ποδέμος) θα παράσχει επίσης ουσιαστική εκπαίδευση στον ουκρανικό στρατό σχετικά με τον τρόπο χρήσης των αρμάτων μάχης. Η εκπαίδευαη θα πραγματοποιηθεί στη Λετονία, όπου ο Ισπανικός Στρατός έχει αναπτύξει 500 στρατιώτες στο πλαίσιο της επιχείρησης Ενισχυμένης Προηγμένης Παρουσίας του ΝΑΤΟ.

Μια δεύτερη φάση της εκπαίδευσης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην Ισπανία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η El Pais.

Σημαντικές οι Ισπανικές προμήθειες στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία

Η εφημερίδα ανέφερε ότι το ισπανικό υπουργείο Άμυνας ολοκληρώνει την παράδοση στο Κίεβο αντιαεροπορικών πυραύλων χαμηλού επιπέδου Shorad Aspide, τους οποίους ο ισπανικός στρατός έχει αντικαταστήσει με ένα πιο προηγμένο σύστημα.

Η Ισπανία έχει μέχρι στιγμής προμηθεύσει στην Ουκρανία πυρομαχικά, εξοπλισμό ατομικής προστασίας και ελαφρά όπλα.

Πηγές είπαν στην El Pais ότι η ισπανική προσφορά αυξημένης υποστήριξης διευθετήθηκε  όταν ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επισκέφθηκε την Ουκρανία και συνάντησε τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 21 Απριλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr