Η κυβέρνηση ... έπεσε έξω: Μεγαλύτερη η ανάπτυξη το 2022 από τις επίσημες προβλέψεις

Θα ξεπεράσει φέτος τον επίσημο στόχο της κυβέρνησης, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. «Είμαστε  συντηρητικοί με την πρόβλεψή μας, που έχει εγγραφεί στον Προϋπολογισμό.Πιστεύουμε ότι τελικά θα ξεπεράσουμε την επίσημη πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2022», είπε στο economico αρμόδια πηγη.

Πράγματι, στον προϋπολογισμό του 2022 προβλεπόνταν για φέτος ανάπτυξη 4,5%. Και στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατατέθηκε στην Βουλή και στις Βρυξέλλες, η πρόβλεψη άλλαξε στο 5,3%, Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τη στιγμή αυτή οι αυξημένες εισπράξεις από τον τουρισμό, οι εισροές από το Ταμείο Ανάκαμψης, το φαινόμενο της “καταπιεσμένης ζήτησης” που οδηγεί στην αύξηση της κατανάλωσης παρά τη διεθνή κρίση και το “μπούμ” στις εξαγωγές, οδηγούν την ανάπτυξη πάνω από το 6%.

Πλέον, το οικονομικό επιτελείο, μιλά για ανάπτυξη κοντά στο 6%, χωρίς κανείς να αποκλείει το γεγονός και αυτή η πρόβλεψη να ξεπεραστεί. Αλλά και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας θεωρεί ότι αύξηση του ΑΕΠ φέτος θα αυξηθεί κατά 6% (τοποθέτηση στο συνέδριο του Economist 26/11).

Οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία και το 2022 αυτή οδηγούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην εκτίμηση ότι Ελλάδα θα παρουσιάσει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις οικονομικές πιέσεις που θα υποστεί η Ευρώπη, σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον τριγμών μακράς διαρκείας ( Economic Outlook 11/10)

.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr