Ιαπωνία ενεργειακή κρίση

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προτρέπει τους κατοίκους του Τόκιο και των περιοχών γύρω από την πρωτεύουσα να καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια καθώς οι προμήθειες είναι χαμηλές και η χώρα αντιμετωπίζει κύμα καύσωνα.

Το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας αναμένει ότι η ζήτηση για ρεύμα θα είναι υψηλή σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα) και κάλεσε τους πολίτες σβήνουν τα περιττά φώτα αλλά να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κλιματισμό για να αποφύγουν τη θερμοπληξία.

Συγκεκριμένα τους ζητήθηκε να κατεβάσουν τους διακόπτες για τρεις ώρες σήμερα από τις 15:00 ώρα Τόκιο αλλά να ”χρησιμοποιούν σωστά τον κλιματισμό και να ενυδατώνονται κυρίως κατά τις πιο θερμές ώρες”.

Έρχεται ενεργειακή κρίση

Εδώ και εβδομάδες, οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για μια κρίση στον τομέα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει.

Το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία στο κέντρο του Τόκιο ήταν πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ η πόλη Ισεσάκι, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, σημείωσε ρεκόρ 40,2 βαθμών Κελσίου.

Αυτή ήταν η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ τον Ιούνιο στην Ιαπωνία.

Ο Ιούνιος σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού στην χώρα, με τις θερμοκρασίες όμως να παραμένουν συνήθως κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου κατά την διάρκεια του μήνα.

Το υπουργείο την Κυριακή ανέφερε ότι η πλεονάζουσα ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να μειωθεί στο 3,7% το απόγευμα της Δευτέρας στο Τόκιο και σε οκτώ γειτονικούς νομούς.

Αν και οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας εργάζονται για να αυξήσουν την προσφορά, το υπουργείο είπε ότι η κατάσταση ήταν ”απρόβλεπτη” καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr