Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ απηύθυνε έκκληση στους πολιτικούς των ΗΠΑ να επιλύσουν την αντιπαράθεσή τους για το ανώτατο όριο του χρέους.

“Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες χρεοκοπούσαν, θα ήταν μια καταστροφική εξέλιξη για την οικονομία τους και για την παγκόσμια οικονομία, λόγω του μεγέθους της αμερικανικής οικονομίας, λόγω του βάθους του χρηματοπιστωτικού τους τομέα και λόγω της εντελώς απρόβλεπτης κατάστασης που αντιμετωπίζουν”, είπε.

“Έχω εμπιστοσύνη στην κοινή λογική και την πολιτική λογική των ηγετών να καταλήξουν σε συμφωνία – η οποία διαφορετικά θα μας οδηγούσε σε μια πολύ, πολύ αρνητική εξέλιξη”, δήλωσε η Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ – σχολιάζοντας σε συνέντευξή της στην τηλεοπτική εκπομπή Buitenhof που προβλήθηκε την Κυριακή – εξέφρασε τις ανησυχίες της καθώς οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια πιθανή χρεοκοπία που θα μπορούσε να προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια οικονομία. Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να ξεμείνουν από μετρητά για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ήδη από την 1η Ιουνίου.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την οροφή του χρέους και τον προϋπολογισμό κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Ιαπωνία με το Air Force One.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr