Η LG OLED διακρίθηκε στα ετήσια 72α Technology & Engineering Emmy® Awards, που ιδρύθηκαν από την Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών το 1948, τιμώντας την ανάπτυξη και την καινοτομία στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και εκείνους που έχουν συμβάλλει στην εξέλιξη της τηλεόρασης.

Η συγκεκριμένη αναγνώριση υπογραμμίζει τις συνεχείς καινοτομίες της LG για την ενίσχυση και την εξέλιξη της τηλεόρασης, ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές των στούντιο ταινιών. Οι LG OLED τηλεοράσεις χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από κορυφαία στούντιο παραγωγής παγκοσμίως και από διάσημους δημιουργούς για την εξαιρετικά ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων και την έντονη αντίθεση. Προσφέρουν, επίσης, βελτιστοποιημένη επεξεργασία βίντεο, καλύτερη βαθμονόμηση, υψηλό βαθμό διαλειτουργικότητας με υποστήριξη πολλαπλών μορφών βίντεο και ήχου και διάφορες άλλες δυνατότητες που αναπτύχθηκαν ειδικά, για να καλύψουν τις ανάγκες των επαγγελματιών δημιουργών περιεχομένου. Ακόμη, χρησιμοποιούνται ευρέως ως οθόνες αναφοράς από δημοφιλή στούντιο ταινιών του Χόλυγουντ, από προγραμματιστές περιεχομένου, αλλά και από δίκτυα διανομής παγκοσμίως.

Η LG OLED είναι σε θέση να αναπαράγει πιστά το όραμα του σκηνοθέτη, αποδίδοντας κάθε λεπτομέρεια και απόχρωση με την ακρίβεια των αυτοφωτιζόμενων pixels, ενώ πληροί τα υψηλά πρότυπα ποιότητας περιεχομένου. Αποδίδοντας την κίνηση με τόση ακρίβεια όσο την αναπαραγωγή χρωμάτων, οι τηλεοράσεις OLED της LG αξιοποιούνται σε αθλητικές εγκαταστάσεις για την παρακολούθηση αγώνων σε όλο τον κόσμο.

Έχοντας την αναγνώριση των καταναλωτών και των ειδικών του κλάδου, η LG OLED TV προσφέρει ανώτερη ποιότητα εικόνας με την τεχνολογία αυτοφωτιζόμενων pixels, χωρίς οπίσθιο φωτισμό. Ο εντυπωσιακός λόγος αντίθεσης, το βαθύτερο μαύρο, η ευρεία γωνία θέασης και ο γρήγορος χρόνος απόκρισης είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η LG OLED συνεχίζει να ηγείται στην κατηγορία των premium τηλεοράσεων.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η LG OLED TV έχει αναγνωριστεί με ένα από τα πιο εμβληματικά βραβεία της τηλεοπτικής βιομηχανίας», δήλωσε ο Nam Ho-jun, senior vice president of R&D της LG Electronics Home Entertainment Company. «Αυτή η διάκριση αποτελεί μιαν απόδειξη ότι οι OLED τηλεοράσεις προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους εκπομπές, όπως ακριβώς τις είχαν οραματιστεί οι δημιουργοί τους».

Η συγκεκριμένη αναγνώριση έρχεται να προστεθεί μεταξύ άλλων βραβευμένων καινοτομιών της LG στον ταχέως εξελισσόμενο τομέα έξυπνων, συνδεδεμένων, εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας τηλεοράσεων. Πρόσφατα, η LG Electronics έλαβε ένα Technical Emmy βραβείο για την ανάπτυξη και την εφαρμογή του HTML5 για μια ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης, καθώς και ένα Engineering Excellence Award από το Hollywood Professional Association (HPA) για την ανάπτυξη του 1D & 3D LUT βασισμένα στο σύστημα αυτόματης βαθμονόμησης CalMAN. Επιπλέον, η θυγατρική εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης της LG, Zenith Electronics LLC, έχει λάβει τα Technical Emmy Awards για πρωτοποριακές εξελίξεις, όπως το πρώτο ασύρματο τηλεχειριστήριο, τα βιομηχανικά πρότυπα για HDTV και στερεοφωνική τηλεόραση, αλλά και για επίπεδες οθόνες.

Πηγή: economico.gr