Ελ Σαλβαδόρ bitcoin

Δύο αδέλφια και ιδρυτές της επενδυτικής πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων με έδρα το Κέιπ Τάουν, της Africanrypt, έχουν εξαφανιστεί, πιθανότατα με κέρδη αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από bitcoin των πελατών τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η υποψία των επενδυτών στην πλατφόρμα ξεκίνησε τον Απρίλιο όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Africanrypt, Αμίρ Κάτζι, είπε στους πελάτες ότι υπήρξε παραβίαση και ζήτησε να μην αναφέρουν τα χαμένα κεφάλαια στις αρχές. Αυτός και ο αδελφός του, Ράις, ίδρυσαν την εταιρεία το 2019. Μετά τη σχετική προειδοποίηση, μια ομάδα επενδυτών προσέλαβε ερευνητές της Hanekom Attorneys για να ερευνήσουν το ζήτημα. Η είδηση έγινε αρχικά γνωστή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τον ιστότοπο της Κένυας, BitcoinKE.

Το μεγάλο κόλπο

Η Hanekom Attorneys ερευνά επί του παρόντος την κατάσταση, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους ιδρυτές της Africanrypt και έχουν ενημερώσει τις αρχές της Νότιας Αφρικής. Οι πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει προειδοποίηση για την υποτιθέμενη κλοπή σε περίπτωση που τα αδέλφια επιχειρήσουν μετατροπές νομισμάτων. Μια ξεχωριστή ομάδα επενδυτών προχώρησε σε διαδικασίες ρευστοποίησης κατά της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έρευνας, η Hanekom Attorneys ανακάλυψε ότι τα κεφάλαια της Africanrypt μεταφέρθηκαν από τους λογαριασμούς της στη Νότια Αφρική και τα πορτοφόλια πελατών της μέσω εργαλείων bitcoin σε μια προσπάθεια να τα καταστήσουν μη ανιχνεύσιμα. Ο ιστότοπος της εταιρείας έχει επίσης πέσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr