Μέρκελ lockdown

«Κλειστή» επί δίμηνο και πλέον θα παραμείνει η Γερμανία όπως διαμηνύει, σύμφωνα με την Bild, η Ανγκελα Μέρκελ, σοκάροντας την αγορά.

Η γερμανίδα καγκελάριος, όπως αναφέρει η Bild, ανακοίνωσε στους βουλευτές του συντηρητικού της κόμματος πως το lockdown που έχει επιβληθεί στη Γερμανία για την ανάσχεση της πανδημίας του κοροναϊού θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Απριλίου.

«Αν δεν καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε τον μεταλλαγμένο βρετανικό ιό, τότε μέχρι το Πάσχα θα έχουμε δεκαπλάσια κρούσματα. Χρειαζόμαστε οκτώ με δέκα ακόμη εβδομάδες σκληρών μέτρων», φέρεται να είπε η Μέρκελ.

Πάνω από 40.000 οι νεκροί στην Γερμανία

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από κοροναϊό ξεπέρασε την Κυριακή το όριο των 40.000 και η καγκέλαριος προειδοποίησε πως οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν «την πιο σκληρή φάση της πανδημίας».

Στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ το Σάββατο προειδοποίησε πως οι πλήρεις συνέπειες από την αύξηση των κοινωνικών επαφών στη διάρκεια των Χριστουγέννων και του νέου έτους δεν φαίνονται ακόμη στις στατιστικές.

Η ίδια προειδοποίησε τους Γερμανούς πως οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν «την πιο σκληρή φάση της πανδημίας» μέχρι σήμερα, καθώς πολλοί γιατροί και ιατρικό προσωπικό εργάζονται αυτή τη στιγμή στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.

Γεμάτο το 80% των κλινών ΜΕΘ

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη παρατείνει και ενισχύσει το μερικό lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και προτρέπει τους πολίτες να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις επαφές τους.

Περισσότεροι από 5.000 νοσούντες με Covid-19 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γερμανία, στις οποίες άνω του 80% των κλινών είναι κατειλημμένες.

Τα σχολεία, όπως και τα περισσότερα καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα, τα μπαρ και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Η Μέρκελ παραδέχθηκε πως η εκστρατεία εμβολιασμού πήρε χρόνο για να ξεκινήσει, όμως «ο ρυθμός θα επιταχυνθεί», διαβεβαίωσε. «Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να πούμε: θα έχουμε αρκετά διαθέσιμα εμβόλια για όλους στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Πηγή: economico.gr