Μετάλλαξη Δέλτα

Η υπερμεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού σαρώνει ήδη και την Ελλάδα και θεωρείται θέμα ελάχιστου χρόνου να κυριαρχήσει και στην χώρα μας. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που κατέθεσαν σε ειδική επιτροπή της Βουλής τα μέλη του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ ανησυχητική είναι και η διαπίστωση σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων της λεγόμενης νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

To 50% των νέων κρουσμάτων οφείλεται στην μετάλλαξη Δέλτα

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Θάνος, πρόεδρος του ΙΙΒΕΑΑ σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, με βάση τα νέα δεδομένα, που εστάλησαν και στον ΕΟΔΥ,  το στέλεχος Δέλτα αντιστοιχεί περίπου στο 50%  των νέων κρουσμάτων που ταυτοποιούνται στη χώρα μας. Ο ίδιος επεσήμανε ότι πριν από 2 εβδομάδες τα κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης ήταν μόλις τέσσερα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για την εξάπλωση του νοτιαφρικανικού στελέχους του κορονοϊού απάντησε ότι πράγματι παρατηρείται εξάπλωση και της εν λόγω μετάλλαξης νοτιοαφρικανική παράλληλα με τη μετάλλαξη «Δέλτα».

Τα τέσσερα κύματα της πανδημίας

Όπως εξήγησε, το σύνολο της πανδημίας μπορεί να χωριστεί σε 4 κύματα:

  • το πρώτο ήταν με ελάχιστα κρούσματα,
  • το δεύτερο είχε μια δραματική αύξηση, η οποία έγινε το χειμώνα του 2020
  • από το 2021 ξεκίνησε το τρίτο το οποίο ήταν αρκετά έντονο και ουσιαστικά ολοκληρώθηκε πριν από δύο εβδομάδες.
  • Το τέταρτο είναι εκείνο που φέρνει η μετάλλαξη Δέλτα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr