Το κείμενο -«βόμβα» υπό τον τίτλο «Διέξοδος Αριστερά» που κατακεραυνώνει τον νέο πρόεδρο και το στενό του περιβάλλον, βάζοντας στο στόχαστρο και τον Αλέξη Τσίπρα κυρίως για τις αλλαγές στο καταστατικό που επέτρεψαν σε έναν εκτός κόμματος μέχρι πρότινος να διεκδικήσει την ηγεσία, φαίνεται πως δεν βρήκε την απήχηση που ευελπιστούσαν οι βασικοί του εμπνευστές.

Στόχευαν 10.000 υπογραφές, βολεύονταν με 2.500, μάζεψαν 1.300

Ο αρχικός στόχος για 10.000 υπογραφές, έπεσε πριν από περίπου λίγες ημέρες στις 2.500 και σήμερα έγινε γνωστό ότι το υπέγραψαν 1.300 μέλη του κόμματος. Όμως δεν φαίνεται να κερδίζει υπολογίσιμο έδαφος στην Κεντρική Επιτροπή, ποσό δε μάλλον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο έχουν υπογράψει 45 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που συνολικά αριθμεί 302 άτομα.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως το κείμενο υπογράφει μόνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τους βουλευτές που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα», ενώ απ’ την ομάδα που κινείται γύρω απ’ τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, το υπογράφει μόνο ένα στέλεχος.

Το κείμενο, ανάμεσα σε άλλους, υπογράφουν στελέχη όπως: Ανδρέας Ξανθός, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Κώστας Αθανασίου, Νίκος Βούτσης, Αννέτα Καββαδία, Πάνος Λάμπρου.

Συσκέψεις στα επιτελεία

Μέσα σε αυτό το κλίμα, σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει πανελλαδική τηλεδιάσκεψη όσων σκέφτονται να αποχωρήσουν απ’ το κόμμα.

  • Επίσης, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και το στενό επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, με θέμα την εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του προέδρου θα είναι και το μόνο θέμα που θα υπάρχει στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Κ.Ε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κασσελάκης θα εισηγηθεί ακόμα μια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 9-10 Δεκεμβρίου, με αντικείμενο το συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Πυροσβεστικές παρεμβάσεις για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη χθεσινή «πυροσβεστική» παρέμβαση του ιστορικού στελέχους Γιάννη Δραγασάκη, σήμερα ήρθε και αυτή του προέδρου της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλου. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» απηύθυνε νέα έκκληση ενότητας.

«Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που έχουμε μπροστά μας πρέπει να συζητήσουμε για την ειλικρινή αγωνία και ανησυχία του κόσμου για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Υπάρχει αγωνία για το εάν θα υπάρχει ένα προοδευτικό, αριστερό, ευρωπαϊκό, σύγχρονο, οικολογικό κόμμα που μπορεί να προσφέρει κυβερνητική λύση, γιατί αυτό χρειάζεται η Ελλάδα.

Μάς ενώνει όλες και όλους η ευθύνη που έχουμε απέναντι στην κοινωνία. Τώρα λοιπόν πρέπει να διαμορφώσουμε αυτήν την πολιτική πρόταση.

Υπάρχει παράλληλα ο κίνδυνος η κοινωνία να απομακρυνθεί πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λόγω του εσωκομματικού κλίματος. Χρειάζεται λοιπόν να δώσουμε απαντήσεις για τη χώρα και για το πώς οι πολίτες θα ζουν καλύτερα. Πολλοί έχουν προσφέρει επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αισθάνονται ότι είναι το σπίτι τους. Αυτή είναι η δεύτερη αιτία ανησυχίας πολλών συντρόφων/ισσων μας. Υπάρχει το συναίσθημα μίας μεγάλης οικογένειας που δεν μπορείς να βλέπεις να ταλανίζεται ακόμη και εξαιτίας ενδοοικογενειακών καυγάδων», είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή: economico.gr