Η Δικαιοσύνη που δεν κατάφερε να κρατήσει εκτός των πολιτικών θεσμών της Δημοκρατίας την πέμπτη φάλαγγα του φασισμού, καλείται τώρα να αξιολογήσει τη δήλωση – καταγγελία του αρχηγού των Σπαρτιατών στη Βουλή ότι “μαφία, κόζα νόστρα και Κορλεόνε” κουμαντάρουν το κόμμα του στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Πολύ περισσότερο, αφού ο κ. Βασίλης Στίγκας, αφού τα είπε από του βήματος της Βουλής, προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου, ακόμα και για σήμερα, διαμηνύοντας πως «θα μιλήσει για όλα και με ονόματα».

  • «Οσα είπα για μαφία, κόζα νόστρα και Κορλεόνε, τα εννοώ», επανέλαβε μετά τη δραματική ομιλία του, καταγγέλλοντας πως ορισμένες υποθέσεις «άπτονται εισαγγελικής έρευνας».

Και ενώ ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Τασούλας αρκέρστηκε στην κοινοβουλευτική διαδικασία, καλώντας  τον κ. Στίγκα να διατυπώσει εγγράφως αν υφίσταται ή όχι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών – ενώ θα μπορούσε παράλληλα να στείλει τα Πρακτικά της Βουλής με τις φοβερές καταγγελίες ένος αρχηγού κόμματος στον εισαγγελέα –  οι πολιτικοί παρατηρητές αναμένουν την αφύπνιση του Αρείου Πάγου.

Ο ρόλος του Κασιδιάρη και το μπάχαλο στους Σπαρτιάτες

Ο «εμφύλιος» στους Σπαρτιάτες, απειλεί με άμεση διάλυση το μόρφωμα, με τον αρχηγό Βασίλη Στίγκα να βρίσκεται φαινομενικά μόνος στη μία πλευρά και τους υπόλοιπους 11 βουλευτές συσπειρωμένους στην αντίθετη να θέτουν σαφώς ζήτημα ηγεσίας.

  • Η όλη εξέλιξη αποκαλύπτει το ρόλο του καταδικασμένου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, στελέχους της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, που αναδεικνύεται ο οιονεί αρχηγός κοινοβουλευτικού φασιστικού κόμματος, από τη φυλακή. Οι σχεδιασμοί του μάλιστα προβλέπουν την ανάδειξή του ρόλου του και από το… Συνέδριο των Σπαρτιατών

Το μεσημέρι, ο Β. Στίγκας διέγραψε τρεις βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα, τους Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, Ιωάννη Δημητροκάλλη και Ιωάννη Κόντη, έχοντας πρώτα εξαπολύσει βαριές κατηγορίες κατά των βουλευτών που απουσίαζαν από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές.

Και ενώ ο Β. Στίγκας κατήγγειλε τους βουλευτές του για «εκβιασμούς και μεθοδεύσεις παρασκηνίου» που, όπως είπε, στοχεύουν στην κρατική χρηματοδότηση, σύσσωμη η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα του επέστρεφε τους χαρακτηρισμούς, κατηγορώντας τον ευθέως πως αποφεύγει τη διοργάνωση κομματικού συνεδρίου.

Στην παρούσα φάση, όλα δείχνουν πως ο αρχηγός των «Σπαρτιατών» δεν είναι σε θέση να συσπειρώσει γύρω του ούτε τέσσερις ακόμα βουλευτές που χρειάζεται για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, γεγονός που αναγνωρίζει και ο ίδιος.

Οι εκβιασμοί, οι διαγραφές και η διάλυση 

Σε συνομιλία που είχε στη Βουλή με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστήριξε πως δεν είχε ποτέ καμία συνεννόηση με τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποσύρει την στήριξη του, σχετικά με την υποψηφιότηταγια τη δημαρχία της Αθήνας.

Επιχειρώντας να αιτιολογήσει τη διαγραφή των τριών βουλευτών, ο Β. Στίγκας τους καταλόγισε ότι «πρωτοστατούσαν στις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο κόμμα» και προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου, ακόμα και για την Παρασκευή, διαμηνύοντας πως «θα μιλήσει για όλα και με ονόματα».

«Οσα είπα για μαφία, κόζα νόστρα και Κορλεόνε, τα εννοώ», επανέλαβε, υποστηρίζοντας πως ορισμένες υποθέσεις «άπτονται εισαγγελικής έρευνας. Οπως όταν εκβιάζεις έναν βουλευτή και του τα παίρνεις, κάτι είναι αυτό».

Ερωτηθείς για τις φήμες ότι κάποιοι βουλευτές δίνουν λεφτά στον Ηλία Κασιδιάρη από την βουλευτική της αποζημίωση, ο Β. Στίγκας απέφυγε απαντήσει ευθέως: «Θα σταματήσω και θα μείνω εκεί. Υπάρχουν κάποιοι βουλευτές που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ναι μεν αλλά…είναι προβληματισμένοι. Γιατί ο άλλος ο δρόμος οδηγεί αλλού».

«11 Σπαρτιάτες»: Γιατί φοβάται το συνέδριο ο Στίγκας;

Σε κοινή δήλωσή τους, οι 11 βουλευτές κατηγορούν τον Β. Στίγκα για «αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις», σχολιάζοντας ότι μιλά για τακτικές μαφιόζων γιατί «τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος». Του καταλογίζουν επίσης πως «φοβάται» τη διεξαγωγή συνεδρίου και λειτουργεί παράνομα και εξωθεσμικά.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του μορφώματος απαντά πως «το συνέδριο είναι εκ του πονηρού», επιμένοντας πως ορισμένοι βουλευτές θέλουν να εκμεταλλευτούν την κρατική χρηματοδότηση.

«Εγώ επειδή είμαι πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, αυτό που γνωρίζω είναι ότι όταν ένα κόμμα παίρνει κρατική χρηματοδότηση, δίνει λόγο. Χάλασα αυτά, αυτά και αυτά. Εγώ δεν σκοπεύω να κάνω κάτι άλλο».

Βολές από το περιστύλιο

Τα τρία μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που διεγράφησαν προχώρησαν σε δηλώσεις κατά του προέδρου.

Ο Γιάννης Κόντης δήλωσε «Είμαι δημόσιο πρόσωπο και δεν μου αξίζει ο τίτλος μαφιόζικο πρόσωπο. Δεν επιτρέπω σε κανένα να με χαρακτηρίζει έτσι. Σίγουρα δεν θα το αφήσω έτσι, υπενθυμίζω σε κάθε ενδιαφερόμενο πως μπήκα στη Βουλή με τις ψήφους 200 χιλιάδων πολιτών». «Δεν είχαμε θέσει θέμα προέδρου, δεν είχαμε θέσει θέμα επιχορήγησης. Να σημειώσω πως φτάσαμε να μην ξέρουμε ότι δικαιούμαστε και έχουμε λάβει επιχορήγηση, μπήκαν τα λεφτά και μάλιστα πολλά στο ταμείο και δεν το γνωρίζαμε», υποστήριξε ο κ. Κόντης, προσθέτοντας πως αρχική επιθυμία του ήταν να κατέβει υποψήφιος με τους «Ελληνες».

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Δημητροκάλης κατηγόρησε τον Β. Στίγκα πως αρνείτο να εφαρμόσει το καταστατικό. «Συνέχεια ανέβαλε το ανοιχτό συνέδριο. Μας έλεγε να τα βρούμε εδώ κάτω να τα συμφωνήσουμε μέσα σε ένα γραφείο. Θα βγούμε σε κάθε Περιφέρεια και θα γράψουμε μέλη στους «Σπαρτιάτες», το κόμμα δεν ανήκει σε κανέναν. Ανήκει στις 250.000 ψηφοφόρους και σε κανένα πρόσωπο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια».

«Ο κ. Στίγκας διέπραξε ένα οιονεί πραξικόπημα. Περιφρονεί ως οιονεί σύγχρονος δικτατορίσκος τους ψηφοφόρους», δήλωσε τέλος ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς. «Διατελεί ένα ρόλο σύγχρονου εφιάλτη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr