Μπορεί το Κρεμλίνο με κάθε ευκαιρία να επαναφέρει στο προσκήνιο το τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, ωστόσο, η Δύση φαίνεται ότι δεν πιστεύει ότι εν τέλει ο Πούτιν θα κάνει το απονενοημένο διάβημα της χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής στην Ουκρανία.

«Δεν εκτιμούμε ότι υπάρχει απειλή»

Έτσι, οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι υφίσταται απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων εκ μέρους της Ρωσίας, παρά την πρόσφατη κλιμάκωση της ρητορικής από τη Μόσχα, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος. «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε καθημερινά τις πυρηνικές δυνατότητες (των Ρώσων) όσο καλύτερα μπορούμε και δεν εκτιμούμε ότι υπάρχει απειλή για τη χρήση πυρηνικών όπλων, ούτε απειλή για τα εδάφη του ΝΑΤΟ», είπε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters και ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα μια από τις ισχυρότερες «φωνές» υπέρ του Πούτιν στη Ρωσία, η επικεφαλής του Russia Today και του Rossiya Segodnya, Μαργαρίτα Σιμονιάν, ισχυρίστηκε ότι ένας πυρηνικός πόλεμος της Ρωσίας με τη Δύση -λόγω της συνεχιζόμενης υποστήριξης και με όπλα της Ουκρανίας- πιθανόν να γίνει αναπόφευκτος, αλλά, όπως σημείωσε συνομιλητής της, «τελικά όλοι θα πάμε στον παράδεισο».

Νέα χτυπήματα στο Κίεβο

Νωρίτερα, το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου ο οποίος είπε ότι ορισμένα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο φαίνεται να στοχεύουν στην καταστροφή των μονάδων της αμυντικής βιομηχανίας. Σημείωσε επίσης ότι οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της Ρωσίας να περιορίσει την ικανότητα της Ουκρανίας να αναπληρώσει τον οπλισμό της και να τον ενισχύσει.

«Ορισμένα πλήγματα στο Κίεβο, πιστεύουμε ότι στόχευαν τις εγκαταστάσεις στρατιωτικής παραγωγής. Ξέρω ότι υπάρχουν αναφορές ότι έπληξαν (σ.σ. οι Ρώσοι) κατοικημένες περιοχές. Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητούμε ότι το έκαναν αλλά (…) δεν είμαστε 100% βέβαιοι ότι σκόπευαν να πλήξουν κατοικημένες περιοχές», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr