Η Ουκρανία χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας άρχισε να χρησιμοποιεί το Σάββατο την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της Clearview AI, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η αμερικανική νεοφυής Clearview AI προσφέρθηκε να αποκαλύπτει στοιχεία για τους Ρώσους επιτιθέμενους, να καταπολεμάει την παραπληροφόρηση και να εντοπίζει την ταυτότητα των νεκρών του πολέμου.

Η Ουκρανία θα έχει δωρεάν πρόσβαση στην ισχυρή μηχανή αναζήτησης και ταυτοποίησης προσώπων της Clearview AI. Αυτό θα επιτρέπει στις αρχές,  ανάμεσα στις άλλες εφαρμογές,  να αναγνωρίζουν ρώσους πράκτορες στα σημεία ελέγχου, πρόσθεσε ο Lee Wolosky, σύμβουλος της Clearview και πρώην διπλωμάτης που υπηρέτησε τους προέδρους των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν.

Τα όλο εγχείρημα άρχισε να διαμορφώνεται αμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πήρε “σάρκα και οστά” όταν ο Hoan Ton-That,  Διευθύνων Σύμβουλος της Clearview, έστειλε επιστολή στο Κίεβο προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες της εταιρείας του βοήθεια.

Δύο δισεκατομύρια εικόνες από τα Ρωσικά social media

Ο ιδρυτής της Clearview είπε ότι η startup του έχει στη διάθεσή της περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια εικόνες από τη ρωσική υπηρεσία κοινωνικών μέσων VKontakte , σε μια βάση δεδομένων με πάνω από 10 δισεκατομμύρια φωτογραφίες συνολικά.

Η επιστολή του Ton-That ανέφερε επίσης ότι η τεχνολογία της Clearview θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επανένωση προσφύγων που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους, για τον εντοπισμό Ρώσων πρακτόρων και για να βοηθήσει την κυβέρνηση να απομυθοποιήσει ψευδείς δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με τον πόλεμο.

Η Clearview είπε ότι δεν πρόσφερε την τεχνολογία της και στη Ρωσία, η οποία αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr