Οι «αλυσιδωτές κρίσεις» θέτουν προκλήσεις για τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη, θεωρούν , όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πληροφορίες από το προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος ενόψει της συνόδου των 20 ισχυρότερων κρατών που πραγματοποιείται στην Ινδία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ηγέτες της G20 θεωρούν ότι  και κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όροκαι επισημαίνουν την ανάγκη για καλά συντονισμένες δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές για τη στήριξη της ανάπτυξης.

Το μέτωπο της νομισματικής πολιτικής

Στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής, η G20 αναμένεται να δηλώσει ότι οι κεντρικές τράπεζες παραμένουν προσηλωμένες στην επίτευξη σταθερότητας των τιμών. Επίσης, θα εκφράσουν την προσήλωσή τους σε στοχευμένα μέτρα για βοήθεια προς τους φτωχούς, διατηρώντας παράλληλα τη δημοσιονομική βιωσιμότητα μεσοπρόθεσμα. Θα προειδοποιήσουν δε ότι η πρόσφατη αναταραχή στις τράπεζες δείχνει την ανάγκη οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να παραμείνουν ευέλικτοι.

Οι ηγέτες της Ομάδας G20 συναντώνται καθώς η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει προκλήσεις από μια πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ, την επιβράδυνση της Κίνας και τον αυξημένο πληθωρισμό που μειώνει την αγοραστική δύναμη σε όλο τον κόσμο.

  • Με πληροφορίες από το Bloomberg
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr