Σε άρθρο της στο Bloomberg που αναδημοσιεύθηκε στο Yahoo Finance η Libby Cherry αναφέρει:

Τουλάχιστον επτά μεγάλες εταιρείες υπέβαλαν αίτηση για προστασία από πτώχευση σε λιγότερο από 48 ώρες, ένας ιλιγγιώδης ρυθμός αναδιαρθρώσεων που περιελάμβαναν ψηφιακό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Vice Media LLC και την υποστηριζόμενη από την KKR &Co. Envision Healthcare Corp.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός υποβολών αίτησης για προστασία που έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια μιας διήμερης περιόδου τουλάχιστον από το 2008, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg για εταιρείες με υποχρεώσεις τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Και έρχεται καθώς δύο αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve) έδειξαν ότι επιθυμούν μια παύση στην επιθετική εκστρατεία νομισματικής σύσφιξης εν μέσω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων στις πιστωτικές αγορές.

Οι επιχειρήσεις σε κάθε τομέα αγωνίζονται με υψηλότερο κόστος τόκων – καθιστώντας πιο δύσκολη την αναχρηματοδότηση δανείων και ομολόγων – ενώ τα εταιρικά στελέχη υπομένουν περισσότερο έλεγχο από επενδυτές και πιστωτές.

Το Σαββατοκύριακο υπήρξαν επίσης καταθέσεις από την εταιρεία οικιακής ασφάλειας Monitronics International Inc., τον χημικό παραγωγό Venator Materials Plc, τον παραγωγό πετρελαίου Cox Operating LLC, την εταιρεία πυροπροστασίας Kidde-Fenwal Inc. και την εταιρεία βιοτεχνολογίας Athenex Inc.

Για το Vice Media, η υποβολή αίτησης προστασίας σηματοδοτεί μια δραματική πτώση από το status του ως «αγαπημένου» των μέσων ενημέρωσης. Η εταιρεία εξασφάλισε επένδυση 450 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων TPG το 2017, η οποία αποτίμησε την εταιρεία σε 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια – ένα εκπληκτικό ποσό για έναν νεοεισερχόμενο. Η δημοσιογραφικός τομέας υπήρξε εύκολος στόχος για τα σχέδια μείωσης του κόστους των διαφημιστών σε μια αβέβαιη οικονομία.

Για άλλους, όπως η Venator και η Monitronics, το σημείο καμπής ήρθε εν μέσω επικείμενων ωριμάνσεων χρέους τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κύμα πρόσφατων καταθέσεων:

VICE Media

Το Vice απαρίθμησε τόσο τα περιουσιακά στοιχεία όσο και τις υποχρεώσεις που κυμαίνονται από περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μια αναφορά του Κεφαλαίου 11 του πτωχευτικού κώδικα των Η.Π.Α. που κατατέθηκε στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Η εταιρεία έκλεισε συμφωνία για να πουληθεί σε πιστωτές, συμπεριλαμβανομένων των Fortress Investment Group, Soros Fund Management και Monroe Capital. Η συμφωνία, η οποία θα δει τους επενδυτές να αγοράζουν τα περιουσιακά της στοιχεία για 225 εκατομμύρια δολάρια και να αναλαμβάνουν σημαντικές υποχρεώσεις, επιτρέπει την εμφάνιση ανταγωνιστών πλειοδοτών.

Monitronics

Η Monitronics, η οποία είχε χρέος άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που λήγει το 2024, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι σχεδίαζε να ξεκινήσει μια πτώχευση του κεφαλαίου 11 (πτωχευτικού κώδικα) για να βοηθήσει στην εφαρμογή της αναδιάρθρωσής της. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα μειώσει το χρέος της κατά 500 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο του προκαθορισμένου σχεδίου.

Η εταιρεία με έδρα το Ντάλας είχε προηγουμένως υποβάλει αίτηση πτώχευσης το 2019, με ένα σχέδιο που έδωσε τον έλεγχο στους πιστωτές και της επέτρεψε να μειώσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε χρέος. Η εταιρεία δήλωσε από 1 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία και το ίδιο εύρος υποχρεώσεων στην αίτησή της που κατατέθηκε στη Νότια Περιφέρεια του Τέξας.

Envision Healthcare

Η Envision, μια εταιρεία ιατρικού προσωπικού που υποστηρίζεται από την KKR, βρισκόταν σε συνομιλίες σχετικά με τις επιλογές αναδιάρθρωσης αφού παρέλειψε την πληρωμή κουπονιού ομολόγων που έπρεπε να καταβληθεί στα μέσα Απριλίου.

Η εταιρεία συγκέντρωσε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέα κεφάλαια μόλις πέρυσι, αλλά εξακολουθεί να αγωνίζεται να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις ενόψει της υψηλότερης επιβάρυνσης των τόκων και του πληθωρισμού των μισθών. Η υποβολή της αίτησης έγινε στη Νότια Περιφέρεια του Τέξας, απαριθμώντας τόσο περιουσιακά στοιχεία όσο και υποχρεώσεις που κυμαίνονται από 1 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Venator Materials

Οι επερχόμενες λήξεις χρέους του κατασκευαστή χρωστικών ουσιών Venator περιελάμβαναν ένα δάνειο διάρκειας περίπου 350 εκατομμυρίων δολαρίων που λήγει τον Αύγουστο του 2024 και περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια ομολόγων που λήγουν το 2025. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία σχολίασε τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες και δήλωσε ότι είχε μειώσει τις δαπάνες και σχεδίαζε να μειώσει τα αποθέματα υλικών. Απαρίθμησε τόσο τα περιουσιακά στοιχεία όσο και τις υποχρεώσεις που κυμαίνονται από περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια αναφορά που υποβλήθηκε στο Νότιο Τέξας.

Cox Operating

Η Cox, παραγωγός πετρελαίου, προσπαθούσε να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της για τη μείωση ή την αναβολή των πληρωμών για να αποτρέψει την υποβολή αίτησης πτώχευσης, όπως αναφέρει το Bloomberg . Η εταιρεία έχει εκτιμώμενες υποχρεώσεις και περιουσιακά στοιχεία ύψους 100 έως 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε σε μια αναφορά.

Athenex

Η φαρμακευτική εταιρεία Athenex δήλωσε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της για να προχωρήσει σε μια ταχεία διαδικασία πώλησης των περιουσιακών της στοιχείων σε όλες τις κύριες δραστηριότητές της, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Ιουλίου. Η εταιρεία έχει εκτιμώμενες υποχρεώσεις ύψους 100 έως 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε δήλωσή της, η εταιρεία επισημαίνει πως φταίνε τα ρυθμιστικά εμπόδια που συνδέονται με ένα νέο φάρμακο, και οι «δύσκολες αγορές βιοτεχνολογίας και γενικότερα το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον» για την πτώση της.

Kidde-Fenwal

Η βιομηχανική εταιρεία πυροπροστασίας και καταστολής Kidde-Fenwal δήλωσε ότι θα αναζητήσει επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης της εταιρείας. Η εταιρεία έχει εκτιμώμενες υποχρεώσεις ύψους 1 έως 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και υπέβαλε αίτηση προστασίας από πτώχευση μετά από αυξανόμενες δικαστικές διαμάχες που σχετίζονται με χημικές ουσίες. Μια μονάδα της εταιρείας πωλούσε αφρό πυρόσβεσης που περιείχε τις χημικές ουσίες από το 2007 έως το 2013 και έχει κατονομαστεί σε περισσότερες από 4.000 αγωγές, σύμφωνα με δήλωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr