Με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την προεδρία, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και το Διαρκές Συνέδριο που διεξάγεται το ερχόμενο Σάββατο στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως ανέφεραν κομματικές πηγές  οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση. Το Διαρκές Συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής παρουσίας ή διαδικτυακής και ομιλητές θα είναι οι υποψήφιοι Πρόεδροι.

  • Επισημαίνεται ότι για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, κάτι που ισχύει πλέον μόνο για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.Για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή (Αχτσιόγλου, Παππάς, Τσακαλώτος και Τζουμάκας), δεν απαιτούνται υπογραφές. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψήφιους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Νίκος Φίλης πρότεινε η απόφαση για τις 30 υπογραφές να αφορά όλες τις υποψηφιότητες, ωστόσο, η πρότασή του δεν έγινε δεκτή.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή Προέδρου θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος και όσοι-ες γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας, όπως έγινε και στις 15/5/2022, κατά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής θα είναι ο Γιάννης Δρόσος, καθηγητής συνταγματικού δικαίου και εννέα θα είναι τα μέλη της ΚΕΦΕ.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει μετά την ανάδειξη νέας ηγεσίας ώστε να οριστικοποιήσει τα βήματα για το Εκτακτο Συνέδριο του Νοεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr