• Η Siemens καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στην κατάταξη διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας
  • Είκοσι εφευρέσεις ανά εργάσιμη ημέρα το οικονομικό έτος 2021
  • Ισχυρή ανάπτυξη στις τεχνολογίες για το Βιομηχανικό Διαδίκτυο των Πραγμάτων
  • Το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Fast Company αναγνωρίζει τη Siemens ως μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο
  • Η Siemens τιμά τους Εφευρέτες της Χρονιάς 2021

Η Siemens κατέθεσε περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στη Γερμανία το 2021, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση στην κατάταξη αιτούντων του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας. Οι εφευρέτες που εργάζονται στη Siemens θέτουν τα θεμέλια για πρόοδο και δημιουργούν βιώσιμη αξία για τους πελάτες και την κοινωνία – αυτός είναι ο σκοπός της Siemens.

Ηγετική θέση στην κατάταξη διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας

Στα στοιχεία των αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας του 2021, η Siemens είδε ισχυρή ανάπτυξη σε τεχνολογίες που σχετίζονται με το Βιομηχανικών Ίντερνετ των Πραγμάτων (IoT). Οι εν λόγω τεχνολογίες περιλαμβάνουν την ασφάλεια δεδομένων, τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη, τον τομέα μεταφορών σε έξυπνες πόλεις, την 3D εκτύπωση – κατασκευή προσθέτων και το blockchain. Στην έκθεσή του για τις αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για το 2021, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας κατέταξε τη Siemens μεταξύ των δέκα κορυφαίων αιτούντων στον κόσμο στον τομέα του computing, που είναι ο τομέας με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Ο Δρ. Roland Busch, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG, δήλωσε: “Η Siemens συνεχίζει να ηγείται των γερμανικών εταιρειών στην ευρωπαϊκή κατάταξη διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Οι εφευρέτες μας υπέβαλαν περίπου 6% περισσότερες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας το 2021. Όσον αφορά την έρευνα και την ανάπτυξη, εστιάζουμε τις επιτυχημένες μας προσπάθειές μας στη βιωσιμότητα και στην ψηφιοποίηση – είμαστε ιδιαίτερα καλοί όταν πρόκειται για νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε αυτούς τους τομείς. Οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι, τελικά, εξαιρετικά σημαντικές για B2B πλατφόρμες, οι οποίες είναι ουσιαστικό μέρος των μετασχηματισμών των πελατών και των συνεργατών μας».

Το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Fast Company αναγνωρίζει τη Siemens ως μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο

Η αναγνώριση που κερδίζει η Siemens για τις ικανότητές της στον τομέα της καινοτομίας αντικατοπτρίζεται επίσης σε ένα βραβείο που απονέμεται από το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Fast Company, το οποίο ανακήρυξε τη Siemens μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο. Αυτή η μηνιαία έκδοση, η οποία επικεντρώνεται στην τεχνολογία, στις επιχειρήσεις και στον σχεδιασμό, τίμησε τη Siemens για την μετατροπή της μονάδας παραγωγής της BioNTech στο Marburg της Γερμανίας το 2021 για την κατασκευή εμβολίων COVID-19 που σώζουν ζωές σε λιγότερο από τον μισό χρόνο που αναμενόταν.

Καθώς η BioNTech ετοιμαζόταν να εξοπλίσει εκ νέου τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Marburg για μαζική παραγωγή του εμβολίου mRNA για τον COVID-19, η εταιρεία στράφηκε στη Siemens. Η Siemens κατάφερε να ολοκληρώσει το εργοστάσιο σε πέντε μήνες, ενώ παράλληλα ψηφιοποιούσε πλήρως τη διαδικασία. Από την παραγωγή σχετικών εγγράφων μέχρι τη ζύγιση των φιαλιδίων – βήματα που προηγουμένως γίνονταν με το χέρι – η Siemens αναβάθμισε το εργοστάσιο ώστε να μπορεί να παράγει έως και 625 εκατομμύρια δόσεις. Η Siemens έγινε επίσης συνεργάτης της BioNTech όταν η εταιρεία ήθελε να κατασκευάσει νέες εγκαταστάσεις παραγωγής, συμπεριλαμβανομένης μιας στη Σιγκαπούρη, το καλοκαίρι του 2021.

Η Siemens τιμά τους εφευρέτες της χρονιάς για το 2021

Από το 1995 η Siemens απονέμει το βραβείο Inventors of the Year ετησίως σε εξαιρετικούς υπαλλήλους από τον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης των οποίων οι εφευρέσεις συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία της εταιρείας. Από το 2016, τα βραβεία αυτά απονέμονται και σε ερευνητές εκτός εταιρείας.

Τον περασμένο χρόνο, ιδιαίτερα πολυμήχανοι ερευνητές τιμήθηκαν ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2021» τον Ιανουάριο του 2022. Το φάσμα των εφευρέσεων είναι ευρύ και καλύπτει από ζητήματα μεταφοράς (τρένα που κινούνται με υδρογόνο) μέχρι λύσεις για θέματα ηλεκτρικής και ανανεώσιμης ενέργειας, καθώς και θεραπείες για τον καρκίνο. Μπορείτε να βρείτε όλες τις νικητήριες εφευρέσεις και τους ανθρώπους πίσω από αυτές στη διεύθυνση: https://www.siemens.com/inventors

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr