• Η Siemens συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών που υποβάλλουν το μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) παγκοσμίως τα τελευταία έτη
  • Είκοσι εφευρέσεις ανά ημέρα κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021

Τα τελευταία έτη η Siemens συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών που υποβάλλουν τον υψηλότερο αριθμό αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως. Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που προκύπτουν θέτουν τις βάσεις για τη μελλοντική επιτυχία και ανάπτυξη της Siemens ως εταιρεία τεχνολογίας. Για το 2021, η Siemens αναγνώρισε για μια ακόμα φορά ευρηματικούς ερευνητές ως Εφευρέτες της Χρονιάς. Οι 15 εφευρέτες που τιμήθηκαν προέρχονται από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία.

Οι εφευρέσεις των βραβευθέντων καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων της Siemens και ενισχύουν την καινοτομία με τον τρόπο που την αντιλαμβάνεται η εταιρεία: ως τεχνολογία που εξυπηρετεί τους ανθρώπους και βελτιώνει την καθημερινότητά τους.

Οι εφευρέσεις καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος – από τρένα που κινούνται με υδρογόνο και έξυπνες λύσεις για τη σταθεροποίηση δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούν υψηλό ποσοστό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έως και θεραπεία καρκίνου που θα μπορεί να ληφθεί από περισσότερους ασθενείς.

«Οι καινοτομίες αποτελούν το θεμέλιο της επιτυχίας μας εδώ και σχεδόν 175 χρόνια. Είμαι περήφανος που κατέχουμε σταθερά κορυφαίες θέσεις στη διεθνή κατάταξη διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Ωστόσο, είμαι ακόμη πιο εντυπωσιασμένος από την ποιότητα των εφευρέσεων της εταιρείας μας», δήλωσε ο Peter Körte, Chief Technology Officer της Siemens AG. «Χρησιμοποιούμε τις λύσεις που προκύπτουν για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Οι εφευρέτες της Siemens θέτουν τα θεμέλια για την πρόοδο που ακολουθεί και δημιουργούν βιώσιμη αξία για τους πελάτες μας και την κοινωνία. Αυτός είναι ακριβώς και ο σκοπός της Siemens ως εταιρεία».

Από το 1995, η Siemens απονέμει κάθε χρόνο τα βραβεία Inventors of the Year σε εργαζόμενους στην έρευνα και ανάπτυξη που ξεχώρισαν και των οποίων οι εφευρέσεις συμβάλλουν ουσιαστικά στην επιτυχία της εταιρείας. Από το 2016, τα βραβεία αυτά απονέμονται και σε ερευνητές εκτός της εταιρείας.

Η Siemens κατέθεσε περίπου 2.500 αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως το οικονομικό έτος 2021. Συνολικά, η εταιρεία κατέχει περισσότερα από 43.400 επιχορηγούμενα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021, οι υπάλληλοι της Siemens ανέφεραν 4.483 εφευρέσεις ή περίπου 20 εφευρέσεις ανά εργάσιμη ημέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr