Η Societe Generale

Τα περιθώρια ανόδου για τα χρηματιστήρια της Ευρώπης δεν έχουν εξαντληθεί, εκτιμά η Societe Generale. Έπειτα από τα κέρδη του 24% που δίνει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 από τις αρχές του έτους, ο γαλλικός επενδυτικός οίκος θέτει την τιμή στόχο του 2022 στις 520 μονάδες και μιλά για περαιτέρω περιθώρια ανόδου 9% στον επόμενο χρόνο.

Κατά την άποψή των αναλυτών της Societe Generale «αυτό το bull market δεν έχει τελειώσει». Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα λάβουν περαιτέρω ώθηση από τα ισχυρά εταιρικά κέρδη μέσα σε ένα υποστηρικτικό μακροοικονομικό περιβάλλον. Άλλωστε, πρόβλεψη του οίκου είναι ότι ο πληθωρισμός θα κορυφώσει σύντομα.

societe-generale-to-bull-market-den-teleiose-kerdi-9-stin-eyropi-to-20220

Societe Generale: Οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι φθηνές

Όπως σημειώνει η Societe Generale, οι ευρωπαϊκές μετοχές δεν έχουν υπάρξει τόσο φθηνές έναντι των αμερικανικών. Το discount στις αποτιμήσεις είναι στα ίδια επίπεδα με τη Χρηματοοικονομική Κρίση του 2009. Και δεν οφείλεται μόνο στις διαφορές των κλάδων.

Οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί κλάδοι εμφανίζουν φθηνότερες αποτιμήσεις από ό,τι οι αντίστοιχοι αμερικανικοί, με εξαίρεση την πληροφορική, την υγεία και τα καταναλωτικά είδη πρώτης ανάγκης.

Στις σημερινές αποτιμήσεις, οι ευρωπαϊκές μετοχές μπορούν να «απορροφήσουν» την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων, εκτιμά η Societe Generale.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τα εταιρικά κέρδη των ευρωπαϊκών εισηγμένων βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά. Όπως εξηγούν οι αναλυτές, οι εκτιμήσεις της αγοράς για τα εταιρικά κέρδη του 2021 στην Ευρώπη έχουν αναβαθμιστεί κατά 20%, αλλά για το 2022 δεν έχουν αναβαθμιστεί με τον ίδιο ρυθμό (+9% από τις αρχές του έτους).

Η Societe Generale ποντάρει στην ανάκαμψη

Η Societe Generale συστήνει στους επενδυτές να τοποθετηθούν στους κυκλικούς κλάδους έναντι των αμυντικών, αφού προτιμά να ποντάρει στην οικονομική ανάκαμψη. Ανάμεσα στους κυκλικούς κλάδους, εκφράζει προτίμηση σε εκείνους που ωφελούνται από τις δαπάνες των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων (overweight σε βιομηχανία, κατασκευές, πρώτες ύλες, πληροφορική), έναντι εκείνων που επηρεάζονται από τις δαπάνες των καταναλωτών (underweight στα καταναλωτικά είδη).

Επίσης, ο οίκος ποντάρει στην ενεργειακή μετάβαση (overweight στις εταιρείες κοινής ωφέλειας έναντι underweight στην ενέργεια) και στην ψηφιοποίηση (overweight στην πληροφορική έναντι underweight στις τηλεπικοινωνίες).

Παράλληλα, τηρεί overweight θέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο (πλην του real estate), για να ποντάρει στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων.

Όπως τονίζει η Societe Generale, ένας ολόκληρος χρόνος για τις αγορές δεν μπορεί να είναι σαν «μια βόλτα στο πάρκο». Έτσι, φάσεις μεταβλητότητας είναι πιθανές και οι πιθανές αιτίες για τις διακυμάνσεις  εντοπίζονται σε ένα νέο κύμα κορωνοϊού, σε στοιχεία που ενδεχομένως να δείχνουν μια κινεζική επιβράδυνση, στις γαλλικές εκλογές και στην πρώτη αύξηση επιτοκίων από τη Fed έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr