Τις πρώτες «συνέπειες» της άφρονος πολιτικής των προκλήσεων στο Αιγαίο φαίνεται ότι διαπιστώνει η Τουρκία, μετά τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Ενεργοποίηση της αεράμυνας

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, τα αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βγήκαν από τα στρατόπεδα και αναπτύχθηκαν στις θέσεις που προβλέπεται από τα σχέδια. Σε ενδεχόμενες νέες υπερπτήσεις οπλισμένων τουρκικών F-16 πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η ελληνική αντιαεροπορική άμυνα να «εγκλωβίσει» τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα οι ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με συμμαχικές χώρες. Σήμερα πραγματοποιείται αεροναυτική συνεργασία της φρεγάτας «Αδρίας» με τη γαλλική φρεγάτα «Auvergne», δυτικά της Κρήτης, ενώ αύριο θα διεξαχθεί κοινή άσκηση στο Ιόνιο πέλαγος, δυτικά της Πελοποννήσου με τη συμμετοχή του αμερικανικού αντιτορπιλικου «Jason Durham» που συμμετείχε στη δύναμη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Harry Truman»

Αποκλεισμός από ΝΑΤΟϊκή άσκηση

Παράλληλα, η Αθήνα προχώρησε και σε αποκλεισμό της Άγκυρας από την άσκηση του NATO «Tiger Meet» στον Άραξο. Η απόφαση της Αθήνας έρχεται την ώρα που σημειώθηκε μπαράζ υπερπτήσεων την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε, την Τετάρτη, 27 Απριλίου, υπερπτήσεις πάνω από τη Σύμη στις 20:37, από τις 20:39 έως τις 20:43 πάνω από τη Ρόδο στα 28.000 πόδια.

Ακολούθως, έτερος σχηματισμό τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση στις 20:52 πάνω από τη Σάμο, στις 20:57 πάνω από τη Λέρο, στις 20:59 πάνω από την Κω, στις 21:00 πάνω από τη Στρογγύλη, στις 21:01 πάνω από τη Νίσυρο, στις 21:04 πάνω τη Χάλκη στα 25.000 πόδια. Νωρίτερα, ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από την Καλόλιμνο, τα Ίμια, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, την Τέλενδο και την Κάλυμνο. Επίσης, διαφορετικά ζεύγη τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τη Ρω, το Καστελλόριζο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, το Φαρμακονήσι, τους Φούρνους, τις Οινούσσες, το Αγαθονήσι και τη Σάμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr