Μπορεί να μην έχετε ξανακούσει ποτέ τη Βραζιλιάνικη αποκλειστικά ηλεκτρονική νεο-τράπεζα που βαδίζει ολοταχώς να καταστεί ο μεγαλύτερος χρηματο-πιστωτικός όμιλος της Λατινικής Αμερικής, όμως θα σάς ενδιέφερε να μάθετε πως έχει καταφέρει να παράγει ετήσια κέρδη που ήδη διαμορφώνονται στο επίπεδο του 1 δισ. δολαρίων ΗΠΑ και να έχει προσελκύσει 90 εκατ. πελάτες. Το όνομα αυτής: Nubank.

Όπως δήλωσε στους Financial Times o διευθύνων σύμβουλος της Nubank, Νταβίντ Βέλεζ, η τράπεζα που ο ίδιος ίδρυσε περίπου προ δεκαετίας θα μπορούσε να καταστεί η μεγαλύτερη στη Λατινική Αμερική σε αριθμό πελατών, με δυναμική εν εξελίξει επέκταση στο Μεξικό και στην Κολομβία. “Νομίζω πως αυτό θα συμβεί αναπόφευκτα… Συγκαταλεγόμαστε ήδη μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών της Λατινικής Αμερικής”, είπε ο κ.Βέλεζ, διατρανώνοντας τη φιλοδοξία του η Nubank να αποτελέσει έναν ηγετικό χρηματο-πιστωτικό όμιλο παγκόσμιας κλάσεως.

Μετά τη συρρίκνωση των ζημιών της σε 9,1 εκατ. Δολάρια ΗΠΑ το 2022, η Nubank εκτιμάται από αναλυτές πως πραγματοποίησε εντυπωσιακά κέρδη 1 δισ. Δολαρίων για το 2023, τα οποία θα ανακοινωθούν επισήμως στις προσεχείς ημέρες.

Η Nubank αποτελεί μια σύγχρονη ηλεκτρονική τράπεζα της κατηγορίας fintech – προσομοιάζει την Revolut – η οποία σε αντίθεση με τις παραδοσιακές τράπεζες της Βραζιλίας δεν χρεώνει τους πελάτες της για τη μεταφορά χρημάτων ή ακόμα και για την τήρηση τραπεζικών λογαριασμών. Ξεκίνησε τη λειτουργία της προσφέροντας μια πιστωτική κάρτα με μηδενική συνδρομή, την οποία οι κάτοχοί της μπορούσαν να διαχειριστούν μέσω εφαρμογής για κινητές ηλεκτρονικές συσκευές.

Σήμερα, η Nubank έχει φτάσει να προσφέρει ολόκληρο το φάσμα τραπεζικών και συγγενών υπηρεσιών – από τρεχούμενους λογαριασμούς, μέχρι επενδύσεις χαρτοφυλακίου και ασφαλίσεις – διαθέτοντας 90 εκατομμύρια πελάτες, κυρίως στη Βραζιλία. Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή της είναι όμως, ότι σε αντίθεση με τις παραδοσιακές τράπεζες της Βραζιλίας – όπως η κρατικά ελεγχόμενη Caixa Econômica Federal, με 150 εκατ. πελάτες – δεν διαθέτει υποκαταστήματα, παρά ταύτα καυχιέται για την προσθήκη περίπου 1 εκατομμυρίου πελατών κάθε μήνα.

Η Nubank εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2021 και σήμερα αποτιμάται σε 44 δισ. Δολάρια ΗΠΑ, με την τιμή της μετοχής της να έχει καταγράψει “εκρητική” άνοδο άνω του 80% στο τελευταίο 12μηνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr