Η Τράπεζα Πειραιώς  αντλεί 500 εκατ. ευρώ, με το πράσινο senior preferred ομόλογο της

Η Τράπεζα Πειραιώς  αντλεί 500 εκατ. ευρώ, με το πράσινο senior preferred ομόλογο της, με επιτόκιο 3,875% (σε σχέση με το 4% που ήταν το αρχικό). Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 850 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ποσό που αναζητούσε η τράπεζα.

Η υπερκάλυψη της έκδοσης αναμενόταν άλλωστε καθώς, όπως έχουν δείξει και οι προηγούμενες εκδόσεις ομολόγων από τις ελληνικές συστημικές τράπεζες, οι τραπεζικοί τίτλοι θωρούνται ελκυστικοί από τους επενδυτές υψηλών αποδόσεων.

Η συστημική τράπεζα έδωσε τη Δευτέρα εντολή στις έξι διεθνείς τράπεζες BNP Paribas, BofA Securities, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura και UBS να τρέξουν την έκδοση και τις συναντήσεις με επενδυτές, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν χθες, ενώ ο senior preferred τίτλος είναι τύπου 6NC5, δηλαδή 6ετής με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο των 5 ετών.

Πρόκειται για την πρώτη πράσινη έκδοση της Τράπεζας Πειραιώς  και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa1 από τη Moody’s και Β από την S&P.  Όπως σημειώνεται και στη σχετική παρουσίαση προς τους επενδυτές, από τα κεφάλαια που θα αντληθούν το 50% θα κατευθυνθεί σε νέα πράσινα δάνεια και το υπόλοιπο 50% σε αναχρηματοδοτήσεις υφιστάμενων δανείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr