Η Τράπεζα Πειραιώς αντλεί €600 εκατ. με κουπόνι στο 8,75%

Με το τελικό κουπόνι να διαμορφώνεται στο 8,75% έκλεισε το βιβλίο προσφορών για τον τίτλο ΑΤ1 της Τράπεζας Πειραιώς. Οι προσφορές ξεπέρασαν τα €2,25 δισ. από περίπου 200 επενδυτές και η τράπεζα άντλησε 600 εκατ. ευρώ, άν και ο αρχικός στόχος της ήταν 300 εκατ. ευρώ.

Η έκδοση αυτού του τύπου ομολόγου είναι η πρώτη για ελληνική τράπεζα, και εντάσσεται στο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Πειραιώς καθώς και στο πρόγραμμα ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL).

Κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Goldman Sachs και UBS Investment Bank καθώς και Joint Bookrunners μαζί με τις Credit Suisse, Deutsche Bank και Morgan Stanley.

Το ΑΤ1 είναι τύπου PNC5.5, δηλαδή perpetual (χωρίς ημερομηνία λήξης) με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο 5,5 ετών, ενώ αξιολογείται με Ca από τη Moody’s και CCC- από την S&P.

Η διοίκηση της Πειραιώς είχε προαναγγείλει αυτήν την έξοδο στο πλαίσιο του προγράμματος Sunrise, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι τίτλοι ΑΤ1 είναι ένα “εργαλείο” το οποίο έχει ως βάση την κεφαλαιακή θωράκιση και έχουν πιο υψηλά επιτόκια σε σχέση με τους τίτλους Tier II.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr