βίλα Ερντογάν

Η πολυτέλεια στη θερινή κατοικία που φτιάχνει ο Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα, απέναντι από τη Ρόδο,  προκαλεί όλο και πιο έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία. Και η χλιδή της βίλας γίνεται «κόκκινο πανί» την ώρα που τα τουρκικά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν έκρηξη του πληθωρισμού, των τιμών των τροφίμων, και της φτώχειας.

Στα 73 εκατ. δολάρια το κόστος της βίλας

Όπως αναφέρει η Cumhuriyet, διέρρευσαν τα σχέδια και πολλή συζήτηση γίνεται στην Τουρκία για τη χλιδή. Η βίλα βρίσκεται σε μια έκταση 92 στρεμμάτων, ακούγεται ότι έχει 300 δωμάτια ενώ διαθέτει ιδιωτική πισίνα και ιδιωτική παραλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί ξένοι ηγέτες φιλοξενούνται τακτικά στα θέρετρα του Ερντογάν και έτσι από την τουρκική προεδρία “δικαιολογούν” τα τόσα πολλά δωμάτια.

Τα γραφικά του έργου του Προεδρικού Κρατικού Ξενώνα, που ολοκληρώθηκαν το 2019 και δεν παρουσιάστηκαν στο κοινό, κοινοποιήθηκαν από τον αρχιτέκτονα Şefik Birkiye. Μεταξύ 2018 και 2021, 640 εκατομμύρια τουρκικές λίρες δαπανήθηκαν από τον προϋπολογισμό της Προεδρίας για το Okluk State Guest House, γνωστό ως “Θερινό Παλάτι”. Το κόστος αυτό αντιστοιχεί σε κάτι περισσότερο από 73 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αρχιτέκτονας Şefik Birkiye έκανε το όνομά του γνωστό στην Τουρκία ως αρχιτέκτονας του Προεδρικού Συγκροτήματος που χτίστηκε στην Άγκυρα.

Η βίλα διαθέτει, επίσης, ιδιωτική παραλία, πισίνα και αίθουσες συνεδριάσεων σε περίπτωση που προκύψει έκτακτο γεγονός και ο Ερντογάν δεν προλαβαίνει να μετακινηθεί στην Αγκυρα.

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

Οι αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης είναι έντονες. Κατηγορεί τον Τούρκο Πρόεδρο για σπατάλη σε μια στιγμή που η οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και όταν ο πληθωρισμός καλπάζει. Πολλοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δε, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα βασικά αγαθά λόγω της μεγάλης ακρίβειας που υπάρχει και των χαμηλών εισοδημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr